Szögek a koporsóban

2017. augusztus 24. 06:27

Ha egyszer visszatérünk Európába, könnyebb lesz a jogállamot helyreállítani, mint visszaszerezni az igazságszolgáltatásba vetett bizalmat.

2017. augusztus 24. 06:27
Bihari Tamás
Népszava

„Nincsenek könnyű helyzetben a bíróságok. Polt Péter a legfőbb ügyész, a bírói szervezet vezetője pedig a Fidesz alapító Szájer József felesége. Ennek ellenére szép számmal akadnak a testületben olyan bírák, akik védik a független ítélkezés jogát.

Megannyi szöget jelentenek a jogállamiság koporsójában a személyre szabott törvények is. Felszámoltak egy ősi foglalkozást, amikor megtiltották a kereskedelmi célú halászatot a természetes vizekben, mert a horgászok keveslik a kapást. Maga a köztársasági elnök és a horgász szövetség fideszes országgyűlési képviselője szorgalmazta a jogszabályt. Személyre szabták az egykori amerikai nagykövet és a győri polgármester kinevezését lehetővé tevő törvényt; az agrárkamara fideszes elnöke egyéni képviselői javaslattal önmaga számára kedvező törvényjavaslattal állt elő; lazították a közbeszerzést, mert így vezető fideszes politikusok családtagjai is pályázhatnak.

Ha egyszer visszatérünk Európába, könnyebb lesz a jogállamot helyreállítani, mint visszaszerezni az igazságszolgáltatásba vetett bizalmat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2017. augusztus 25. 10:58
A legnagyobb baj a bírói karral van. Ott, ugyanúgy, ahogy az egyházaknál, valahogy nem vették észre a rendszerváltást. A nagytakarítás így elmaradt. Szájerné pedig elmehet a francba. Szépen belesimult a régi nomenklatúrába.
Skankhunt42
2017. augusztus 24. 14:59
"Ha egyszer visszatérünk Európába, könnyebb lesz a jogállamot helyreállítani" Honnan Bihari, Izraelbôl térsz vissza?
puszika
2017. augusztus 24. 14:27
"...ha egyszer........" Nektek egyszer se Bihari!!!!!!!
zakar zoltán béla
2017. augusztus 24. 13:33
o
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!