A Birodalom visszavág

2017. július 29. 09:17

Bizony, milyen gyenge is tud lenni az elnöki tisztség, ha hordozója árral szemben kíván úszni!

2017. július 29. 09:17
Zord Gábor László
Magyar Nemzet

„Nem mellesleg az a szép az egészben, hogy az alagút végén Trumpnak a napfényt is megmutatják. A szankciós törvénycsomag ugyanis leplezetlenül egyengeti a terepet az amerikai cseppfolyósított földgáz (LNG) európai exportja előtt. Ez márpedig a vadkapitalista előzményekkel bíró elnök számára ígéretes perspektíva: ha Obama örökségének eltörlésével nem is tudja kielégíteni szavazóit, legalább az »Amerika mindenekelőtt!« kampányszlogen teljesülését valamivel alá tudja támasztani.

Az ügyben rendkívül tanulságos az a folyamat, ahogy ezt a kívülálló üzletembert, aki ügyes populizmussal feltört az Egyesült Államok élére, lépésről lépésre elképzeléseinek feladására kényszeríti a bevett washingtoni elit, amelyet ebben a kontextusban a birodalmi jelzővel is kitüntethetünk. Bizony, milyen gyenge is tud lenni az elnöki tisztség, ha hordozója árral szemben kíván úszni!

Persze itt, Kelet-Közép-Európában mi jobban tesszük, ha nem Trumpért aggódunk, hanem magunkért. Mert ami most itt körvonalazódik, annak egy későbbi fázisában minket vethetnek – minden ellenkező irányú híresztelés dacára lelkiismeret-furdalás nélkül – a húsdarálóba.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. július 29. 22:07
Soha nem is volt más az elnöki tisztség Magyarországon, mint gyenge. Az elnök csak egy felesleges paprikajancsi, valódi hatalma, dolga nincsen semmi. Ő a nemzet tolla.
Mindjárt
2017. július 29. 13:24
Ez történt. Ennek ellenére Trump népszerűsége nem csökken a szavazói közt. Csak a saját véleményemet tudom adni de két okból szavaztam Trumpra; 1) utálom Clintonékat, 2)nem akartam liberális szövetséges bírókat. Ez a két elvárásom ma se változott. A többi dolog, számomra mellékes. Ha Trump elnök engem kérdezne akkor soha a büdös életbe nem hívnám meg a Putyin fenekét nyaló Orbánt. Nyugi fidesz birkák, Trump elnököt nem érdekli a véleményem :)
august
2017. július 29. 11:35
Bizony, milyen gyenge is tud lenni az elnöki tisztség, ha hordozója árral szemben kíván úszni! -------------- Ezt máshol a kedves választópolgárok átverésének hívják, ugyanis a választópolgárok a személy mellett a programra is szavaztak. Amennyiben megakadályozzák annak a programnak a végrehajtását amire a választók szavaztak, az éppen hogy átverése a kedves szavazópolgárnak, áthajítják a palánkon, mint a sz.rt. Vagyis megint oda jutunk, hogy egy senki által meg nem választott hatalmi tömörülés kormányoz.
Mich
2017. július 29. 11:09
"minket vethetnek – minden ellenkező irányú híresztelés dacára lelkiismeret-furdalás nélkül – a húsdarálóba.” Ez ellen kell harcolnunk - míg a libsik, bolsik és nácik ezt szorgalmazzák és ezért drukkollnak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!