Újabb lélegzetvételnyi sikerek

2017. július 11. 11:49

A projektnek önmagán túlmutató jelentősége van a sok esetben huszonnegyedik órában járó folyamatok miatt.

2017. július 11. 11:49
Vágvölgyi Gergely
777

„Kínában például elkezdték építeni a Föld első »erdővárosát«, amely a tervek szerint három év múlva be is népesülhet. A környezetvédelem jegyében felépülő várost egymillió növény teszi majd élhetőbbé, amelyek együttesen évente 57 tonna környezetkárosító anyagot kötnek majd le és 900 tonna oxigént termelnek. A várost úgy tervezik, hogy az épületek és a minél kiterjedtebb, sokszor az épületekbe integrált zöldfelületek szerves egészet alkossanak. Mindennek eredményeképpen a városban csökken az átlaghőmérséklet és a zaj, javul a levegő minősége, összességében pedig biológiailag változatosabbá válik az egész környék. A projektnek önmagán túlmutató jelentősége van a sok esetben huszonnegyedik órában járó folyamatok miatt.

A teremtésvédelem remek példája az a kolumbiai Bogota városában található »függőleges kert is«, amely ugyan csak egy épületet fed be (így inkább a milánói projekthez hasonlít), mégis sok szempontból üdítő pont a híres-hírhedt város életében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!