Így adjunk mattot genderhívő liberális barátainknak

2017. július 28. 15:35

Amint megkérdezik, hogy mégis milyen jogon vonjuk kétségbe az ő akármilyen (vagy akármilyen nem) identitásukat, ne jöjjünk a józan ésszel meg effélékkel: azt biztosan nem értik és/vagy nem hatja meg őket.

2017. július 28. 15:35
Stumpf András
Heti Válasz

„Sok szót nem érdemel, főleg, hogy a magyar nyelvben a névmásoknak nincs neme, ezért nálunk nem fenyeget a veszély, ami az angoloknál már valóság – hogy ugyanis kiherélnék a nyelvet, új, gendersemleges névmásokat téve kötelezővé. Nálunk tehát nincs vész, ráadásul az efféle vitákat gyorsan le is lehet zárni.

Hogyan?

Ha ilyesmibe keveredünk az identitáspolitika műanyag csatabárdját bőszen lengető nemzetközi liberálisokkal, gyorsan ki lehet ám ütni a kezükből azt, amit ők fegyvernek hisznek. Amint megkérdezik, hogy mégis milyen jogon vonjuk kétségbe az ő akármilyen (vagy akármilyen nem) identitásukat, ne jöjjünk a józan ésszel meg effélékkel: azt biztosan nem értik és/vagy nem hatja meg őket. Válaszoljuk szépen a következőt:

Olyan jogon, hogy én vagyok a Mindenható Atyaúristen, minden élők és holtak bírája. És én ekként identifikálok.

Sakk-matt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szekula
2017. július 31. 01:31
A tolerancia feltartóztathatatlan. Immár odáig fajult, hogy egy egész ország nézi el Stumpfnak, hogy okos és szellemes közírónak haluzza magát.
Kvasztics Fedor
2017. július 30. 12:00
Álprobléma. Az égvilágon senkit nem érdekelne, ki hogy, hogyan, ki milyen kényszerképzetek alapján csinál bohócot magából. Ezért aztán naponta ide tolják a pofánkba, hogy próbáljuk megszokni azt, ami nem érdekel. Ha másképpen nem, akkor úgy, hogy a társadalmi fejlődés egy, magasabb fokának próbálják eladni ezt az egész bohózatot. Lehet kötekedni a természet alapvető törvényeivel, én a magam részéről érdeklődve várom, mikor próbálják megmásítani a gravitációt, netán mikor jön az első olyan felvilágosult, aki immár állati identitást szeretne magának, és azt kéri, hogy pórázon vezessék, netán szerszámozzák fel, hogy kocsit húzhasson. Nem kell szőrnyülködni, a társadalom kényszeres megújítói szerint a fejlődés perspektívája végtelen.
lajkakutyus
2017. július 29. 07:47
Ez az egész kérdéskör is a liberális gondolkodás térnyerésével terjedt el ennyire. Az utóbbi évtizedek liberalizmusa egy beteg, társadalomellenes, romboló politikai eszköz, amely minden értéket képes feláldozni pénzért, hatalomért. Nevezhetjük pestisnek, ennek megfelelően kell kezelni a még egészségesek védelmében.
Vén Csataló
2017. július 29. 01:33
Állítólag Niels Bohr mondta valakinek, hogy "Ön nem gondolkodik. Ön csak logikus." Elég bonyolult megérteni ezt a gondolatfűzést. Igazából nem is gondoltam, hogy valaha is fogok erre példát találni, ami segít megérteni, hogy mire gondolhatott Bohr. Erre itt ez a Stumpf gyerek és megmutatja, hogy tényleg van olyan, hogy vki nem gondolkodik, csak logikus. Mert hát szerinte logikai csapdába lehet csalni olyanokat, akik minden logikát tagadva határozzák meg a saját személyiségüket. Azt hiszi, hogy majd jól önellentmondásba keverednek és elgondolkodnak olyanok, akiknek a logikátlanság a személyiségük integráns része. Sőt. Annyira alapvető része, hogy logikátlanság nélkül fenn sem tudnák tartani az identitásukat. Nos nem. Ezeknek az embereknek semmiféle problémájuk nincs azzal, hogy maguknak olyan jogot követeljenek, amit mástól magától értetődően elvennének. Pl. az önmeghatározás jogát. Ezek elmebetegek. Méghozzá narcisztikus elmebetegek. Nekik magától értetődik az, hogy amit szabad nekik, azt másnak nem szabad. Ami jár nekik, az másnak nem jár. Ezek nem az egyenlő jogokért hisztériáznak, nem egyenlő jogokért próbálják megfélemlíteni és terrorizálni az égbekiáltó hülyeség ekkora fokától lebénult normálisokat, hanem a kivételezésért! Ami nekik jár. Szerintük. És amiért szemrebbenés nélkül hajlandóak elpusztítani a normalitás társadalmát. Pl. muszlim invázió segítségével. Akiknek az első dolga lesz kiirtani ezeket a féleszűeket. És ők ezt se előre látni, se felfogni nem képesek. És ezeket akarjuk logikával leckéztetni? El lehet szórakozni még egy ideig ilyen, Stumpf-féle és ehhez hasonló elménckedésekkel. De végül le kell állítani ezeket, mielőtt a hülyeségük elpusztítja a nyugati civilizációt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!