Macron egyszerre hazafi és globalista

2017. július 23. 09:54

Macron számára Magyarország és Lengyelország, illetve V4-es partnereik német érdekszférának számítanak, így korlátozott fontosságúak.

2017. július 23. 09:54
Soós Eszter Petronella
Soós Eszter Petronella
Magyar Idők

„Emmanuel Macron külpolitikája hamisítatlanul francia, és bár esetenként szimbolikus, azért még nagyon is pragmatikus. A mosolyok és a jó személyes viszonyok kialakítására tett francia erőfeszítések mögött tehát mindig figyelni kell, mi a francia politikai és különösen gazdasági érdek. A kiküldött munkavállalókról szóló kelet–nyugat vitában elfoglalt pozíciójából is láthatjuk, hogy a francia elnök mennyire szem előtt tartja a hazai vállalatok érdekeit. Ma ő a keleti vállalkozások nyugati piacra lépését nehezítő új javaslatok leghangosabb és legszigorúbb szószólója. Mert úgy véli, ez a francia vállalkozások érdeke, és ezzel tudja a populistákat visszaszorítani.

A demokráciakritériumokról szóló üzengetések ehhez képest inkább szimbolikusak – és egyelőre másodlagosak. Macron számára Magyarország és Lengyelország, illetve V4-es partnereik német érdekszférának számítanak, így korlátozott fontosságúak: ha a francia cégek dolgai rendben vannak, a többi legyen Angela Merkel dolga. Ezzel a felütéssel indul a szeptemberi budapesti látogatása.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2017. július 24. 11:31
Baromság. Egyszerre nem lehet valaki hazafi és globalista. Nem tudom, mi Petronella végzettsége, de adja vissza a szakmunkás oklevelét/diplomáját, mert ez nagyon égő.
Aerion
2017. július 23. 19:33
Macron a francia balliberalizmus utolsó szalmaszála, egy hazug, aljas és embertelen korszak még egyszer és utoljára felcicomázott politikai árucikke, maga a szarból készült glóriával övezett politikai dekadencia. Szégyen a létezése az emberiségre nézve, ahogyan az is, amit képvisel.
Akitlosz
2017. július 23. 16:31
"Mert úgy véli, ez a francia vállalkozások érdeke," A francia vállalkozásoknak (is mint ahogyan a többinek is) a minél olcsóbb, a minél kihasználhatóbb munkaerő az érdekÜK, így azok a bevándorlást egy eszköznek tekintik a bérek letöréséhez, akarom mondani a "versenyképesség növeléséhez".
Akitlosz
2017. július 23. 16:27
"Macron számára Magyarország és Lengyelország, illetve V4-es partnereik német érdekszférának számítanak, így korlátozott fontosságúak." És hol van a francia érdekszféra? Dzsibutiban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!