Fölösleges volt eltörölni a boltzárat

2017. július 03. 10:17

A kormánynak be kellene látnia, hogy valamit még tennie kell.

2017. július 03. 10:17
Sáling József
Magyar Nemzet

Mekkora fizetés lenne ideális egy kereskedelmi dolgozó esetében?

Pontosan még senki sem fogalmazta meg, mekkora összeg lenne a megfelelő, de a dolgozóknak annyit kellene kapniuk, hogy abból félre tudjanak tenni, el tudjanak menni néha egy étterembe vagy nyaralni. Márpedig 90 ezer forintos nettó bér mellett ez nem lehetséges. Az idei és a jövő évi minimálbér-emeléssel tehát nincs megoldva a probléma, ezzel nem lehet pótolni a létszámhiányt. A kormánynak be kellene látnia, hogy valamit még tennie kell. Lejjebb vitte ugyan néhány százalékkal a társadalombiztosítási (tb) járulékot, de a személyi jövedelemadóhoz nem nyúlt. Nem indokolják meg, miért ragaszkodnak ahhoz, hogy egykulcsos legyen. Így Európában nálunk az egyik legmagasabb a cégek bérköltsége. Szintén gond, hogy a fogyasztás sem indult el igazán. Nőttek a keresetek, de ez nem látszik a forgalmon. Nem tudjuk, hol van ez a pénz. Ahhoz, hogy a fogyasztás beinduljon, tovább kellene javítani a béreken.

Több mint egy év távlatából hogyan ítéli meg a vasárnapi boltzár eltörlését, amelyet a KASZ bizonyos feltételek teljesülése esetén tartott volna támogathatónak?

Úgy látom, fölösleges volt eltörölni a boltzárat, ez szakmailag rossz döntés volt. Vidéken ugyanis nem vásárolnak vasárnap, és a nagyobb üzletek is azt állítják, hogy aznap délután nincs igazán forgalom. A legtöbb cég a boltzár után rájött arra, hogy meg tudja oldani a helyzetet, a forgalom pedig átterelődött más napokra, és jobban el lehetett osztani a dolgozók szabadnapját is. Ám a politika közbeszólt, így a kormány – tartva a népszavazástól – visszalépett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. július 03. 16:29
Akkor lett volna okos, amikor támadták a boltbezárást!
zakar zoltán béla
2017. július 03. 14:02
Tessék megköszöni a béloldal és az akkori TV2, RTL Klab, atv, ...által begerjesztett proletároknak!!!! A pláza- kommunistáknak, Marx-Engels-Lenin-...és a mai Rotschildok utódainak!!!!
Mutimi
2017. július 03. 13:41
"Nem indokolják meg, miért ragaszkodnak ahhoz, hogy egykulcsos legyen. Így Európában nálunk az egyik legmagasabb a cégek bérköltsége. " Ez most tényleg azt magyarázza, hogy Magyarországon magasabb a bérköltség mint Nyugat-Európában mert egykulcsos 15%-os az adó? Ember! A teljes bérköltség jelenik meg költségként a cégnél, tesznek rá, hány kulcsos az adó és mennyit kap meg belőle az eladó. Mennyi egy eladó teljes bérköltsége Nyugat-Európában?
1114
2017. július 03. 13:34
a 100%-os pótlékért harcoljon sáling, ne hülyeséget pofázzon itt össze-vissza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!