Times: Orbán nem szent, de a bevándorlás ügyében igaza van

2017. július 12. 16:08

Magyarország „szószátyár” miniszterelnöke az EU liberális konszenzusának ellenségeként állítja be magát, bár az uniós támogatásokat örömmel elfogadja.

2017. július 12. 16:08
Borbás Barna
Heti Válasz

„Hirtelenjében úgy tűnik, hogy a bevándorlás kezelésének magyar modellje – amelyet széles körben a civilizált európai értékek megsértéseként bélyegeztek meg – megelőzte saját korát. Orbán Viktor, Magyarország »szószátyár miniszterelnöke« az EU liberális konszenzusának ellenségeként állítja be magát, bár az uniós támogatásokat örömmel elfogadja. A vele szembeni aggályok nyilvánvalóan megalapozottak, nem utolsósorban a Soros György elleni gyűlöletteljes kampánya miatt, és az sem bizalomgerjesztő, amikor az etnikai homogenitást nevezi a gazdasági siker kulcsának – írta Boyes.

A magyar miniszterelnök korántsem szent, de két fontos kérdésben igaza van: az egyik az, hogy Európa valóban csak sodródik a bevándorlás ügyében, a másik pedig az, hogy végső soron a nemzetállamok feladata a megfelelő egyensúly kialakítása a bevándorlók és a lakosság között – fogalmaz a The Times szemleírója.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2017. július 13. 13:37
Az uniós támogatásokat elfogadja? Hogy is van ez? A német belügyminiszter szavai: az uniós támogatásokat akármelyik ország kapja, végső soron a németekhez kerülnek, mert azokban az országokban a támogatásokat a német leányvállalatok kapják. Na mostakkor? Példa kell? Magyarország energetikai felújításokra eu-s pénzt kap....magyarország kiírja a pályázatot. Nyertes a Siemens. Működés fejlesztési pénzek: SAP AG Útépítés? Izé-Bau, Strabag. Persze megy a vonyítás, mert Mészáros is tud már utat építeni, meg a Simicska is. És ez így megy. A cikk tehát szimpla ostobaság, rosszab esetben hazugság.
Mich
2017. július 13. 00:51
A simicsicskának Angliába kell mennie, hogy megértse: Orbánnak igaza van (a bevándorlás ügyében is)...
kálmi
2017. július 12. 22:33
Miért is szószátyár?
Google
2017. július 12. 20:34
Mirol szolt ez a cikk? A szerzo leforditott par mondatot egy cikkbol, de hol van az o velemenye, mit gondol o minderrol? Igy is lehet ujsagironak lenni, kerdezem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!