Elértünk a falig

2017. június 02. 07:54

Vezetőink évek óta feszegetik a határokat, tesztelik az unió illetékeseinek türelmét. A jelek szerint el is jutottunk a falig. Csak ránk ne omoljon!

2017. június 02. 07:54
Rónay Tamás
Rónay Tamás
Népszava

„Angela Merkel bekeményít. S ebben egy sor nemzetközi politikai esemény is a kezére játszott. Donald Trump teljesen alkalmatlan arra, hogy a világ vezetője legyen. Bár Németországnak messze nincsenek olyan lehetőségei, adottságai, mint az Egyesült Államoknak, a kancellár pontosan tudja: be kell tölteni azt az űrt, ami keletkezett, mert nagyon veszélyes precedenst teremtene, ha egyik napról a másikra felborulna a hagyományos világrend, s Vlagyimir Putyin orosz vagy Hszi Csin Ping kínai elnök úgy érezné: elérkezett az ő ideje. Az egyensúly fenntartására azonban csak akkor van esély, ha Európa összefog. Egységet kell tanúsítani Nagy-Britanniával szemben is a Brexittel kapcsolatos tárgyalásokon, különösen most, amikor minden jel arra vall: a hard Brexitet óhajtó Theresa May miniszterelnök konzervatívjai messze nem aratnak olyan földcsuszamlásszerű sikert, mint azt néhány hete még a közvélemény-kutatások sugallták.

A britek EU-ból való távozásával, illetve Emmanuel Macron francia elnökké választásával minden korábbinál erősebbé válik a német-francia tengely, ez a két ország határozza meg az EU irányvonalát. A visegrádiaknak, a magyar és a lengyel kormánynak ez nyilván nem tetszik. Nyilvánosan megsértődhetnek, lazíthatják az egységet, mivel azonban rá vannak utalva az uniós pénzekre, nincs mozgásterük. Ezt persze nem hajlandóak beismerni. Túl büszkék és önfejűek hozzá. Vezetőink évek óta feszegetik a határokat, tesztelik az unió illetékeseinek türelmét. A jelek szerint el is jutottunk a falig. Csak ránk ne omoljon!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. június 04. 18:27
Rónai elvtárs, te biztos nem tartod be a sertéshúsra vonatkozó tilalmat, szerintem te sertéspörköltet zabálsz sok nokedlivel tejfeles uborkasalátával libától nem lenne ilyen tokád.
Héja
2017. június 03. 17:48
Rónai. Vigyázz, hogy ne a fal adja a másikat.
trendo
2017. június 03. 15:07
Merkel Hitler álmát, Macron Napóleon álmát valósítaná meg, ha tudná. Ha lenne elég pénz, hatalom, gazdaság és népesség, akkor a magyar "elit" Orbán álmát akarná megvalósítani. Hogy dögölne meg az összes diktátor hajlamú akarnok! De ezek újranőnek, mint a gomba:)
Zsolt75
2017. június 02. 22:45
Akkor kenődjetek fel rá. Majd leslagozzuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!