A párizsi klímaegyezmény abszurditása

2017. június 03. 12:42

Ezek az erőfeszítések a kibocsátás korlátozására a globális GDP 1 százalékába kerülnek, nagyjából 600-740 milliárd dollárba vagy még többe évente, ami ráadásul aránytalan mértékben sújtja a szegényeket.

2017. június 03. 12:42
Benjamin Zycher
American Enterprise Institute

„Tegyük félre azt a vitát, hogy milyen tudományos bizonyítékok támasztják alá a párizsi klímaegyezményt, ami az üvegházhatású gázok globális kibocsátását korlátozná. Nézzük meg ehelyett azt, hogy az egyezmény mit érne el látszólag és mibe kerül. Ha az EPA (United States Environmental  Protection Agency, az amerikai kormány környezetvédelmi ügynöksége) klímamodelljét alkalmazzuk olyan felvetésekre építve, amelyek erősen túlbecsülik a nemzetközi kibocsátás-korlátozás hatásosságát, a párizsi célok, ha 2030-ra elérik őket és 2100-ig teljes mértékben sikerül fenntartani őket nemzetközi alapon, arra az évre 0,17 fokkal csökkentenék a hőmérsékletet.

Az Egyesült Államok hozzájárulása ehhez a kétes értékű célhoz – az Obama klímaterve – 0,015 fok lenne. Adjunk hozzá ehhez még 0,01 fokot, ha azt hisszük, hogy Obama pszeudomegegyezése a kínaiakkal értelmes volt (nem volt az).

Ezek az erőfeszítések a kibocsátás korlátozására a globális GDP 1 százalékába kerülnek, nagyjából 600-740 milliárd dollárba vagy még többe évente, ami ráadásul aránytalan mértékben sújtja a szegényeket. Azok, akik amellett érvelnek, hogy az Egyesült Államoknak fenn kellene tartania a párizsi status quot, el tudnák magyarázni, hogyan is igazolható mindez egy világos költség-haszon-elemzéssel? (…)

Visszatérve az egyezményhez: amellett, hogy nincs kikényszerítő mechanizmusa, megállapíthatjuk, hogy igazából nincs is valódi célja az üvegházhatású gázok globális kibocsátásának csökkentését illetően. Az egyezmény egyszerűen csak  összeadja a nemzeti kormányok által beküldött INDC-vállalásokat  (Intended Nationally Determined Contributions), amelyek vagy reprezentálják a jövőbeni kibocsátás-csökkentést – vagy nem.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2017. június 04. 11:50
http://www.origo.hu/kornyezet/20161114-a-szen-dioxid-kibocsatas-mar-nem-novekszik-de-legkori-koncentracioja-meg-rekordmerteku.html Találtam egy elég rövid,, de értelmes cikket az Origon....
Akitlosz
2017. június 04. 05:47
"ami ráadásul aránytalan mértékben sújtja a szegényeket." Ezt mire alapozza? Kijelent valamit, de semmivel nem támasztja alá.
korona
2017. június 03. 22:35
Különböző, igen ellentétes nézetek vizsgálata után azt találtam, hogy: 1.A kőolaj (nafta) SOHA SEM FOG elfogyni az olajkutak alól, mert a föld bizonyos összeműködésének terméke, és nem kihalt élőlények zsírja. 2.A szén soha sem fog kifogyni a bányákból, hanem azon a területen újabb bányákban fogunk rábukkanni, mert olyan mélyen található, hogy a mai technológánkkal bár tunánk, de nincs értelme lehatolnunk érte még. 3.A freon nem nyitotta meg a déli sark felett az ózonnyílást, mert az periódikusan, általunk még ismeretlen intervallumokban időről-időre megtörténik. 4.A CO2 soha nem fog sem több, sem kevesebb lenni a Föld légkörében. 5.Az ember még mindig túl gyenge potencia, hogy időjárásunkra hatással lenne. 6.Minden hulladék, szennyeződés idővel magától eltűnik, csak arra hosszú időre van szükség, ezért nem tanácsos szennyezni a természetet, sem pedig mérgezni. 7.A DDT több hasznot hozott az emberiségnek, mint amennyi vélt kárt okozott (a malária visszahúzódása). 8.Az antibiotikumokkal szemben nem lesznek ellennállók a baktériumok. Ugyanis a baktérium citoplazmáját oldja fel. 9.Az emberi populáció növekedése vélelmezésétől való rettegés miatt nem dobják piacra a hatásos, mesterséges vírusölő globulinokat. 10. Az úgynevezett evolúció nem létezik, hanem a Föld felszínének teljes, lassu eróziója van folyamatban élő és élettelen dolgokkal szemben. Egy folytonos kihalása az élő szervezeteknek, az élettelenek pedig elporladása.
korona
2017. június 03. 20:13
"Ezek az erőfeszítések a kibocsátás korlátozására a globális GDP 1 százalékába kerülnek, nagyjából 600-740 milliárd dollárba vagy még többe évente, ami ráadásul aránytalan mértékben sújtja a szegényeket. " A zsidók még az időjárásból is üzletet csinálnak. Homályos "tudományos" érvelések neonreklámokkal hirdetve. És ennek bedőlesztették az egyszerűeket. A PÉNZ BESZÉL uraim, mint mindig. Az egész klimavélelmezés egy hatalmas hazugság és nem bebizonyított. Ez olyan, mint, hogy az ember őse a mókuscickány. Meg az evolúció. Marhaság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!