Ha a szocializmus ennyi rosszat okoz nekünk, akkor miért nem tiltjuk be?

2017. május 08. 17:48

Miért kell elviselnünk holmi analfabéták szeszélyeit? Csak azért, mert szavazatokat kaptak?

2017. május 08. 17:48
Sabin Gherman
România liberă

„Nos, nem azért szavaztak rájuk, hogy kihozzák a börtönökből a korruptakat. Fél éve folyamatosan tetten érjük őket és muszáj rajtuk tartanunk a szemünket, mint valami lótolvajokon – ez lenne egy egész nemzedék sorsa, hogy állandóan csak az országot őrizze az idiótáktól, és semmi más? A tetten érés mesterségünk címere?

Az a baj, hogy Romániában a nagy vagyonok úgy születtek, hogy közben szegénységről beszéltek a tömegnek.

Most a még nagyobb bajt éljük át, amikor az egész országot gallyra vágják, hogy megőrizhessék a vagyonukat. Mert ez az igazságszolgáltatás elleni folyamatos ostrom kulcsa: loptunk, csaltunk, annyit gyűjtöttünk, hogy elég lesz a következő öt nemzedéknek – és most ki legyek téve holmi tejfölösszájú ügyészek kénye-kedvének, ezek a suhancok kérdezgessenek engem arról, hogy mi mennyi és mekkora? Nem jobb beletenni a törvénybe egy új origót, töröljük el az eddigi vétkeket és mindenki megtartja, amit összekapart? Főleg, hogy hamarosan megérkezik Ghiţă és ki tudja miket fog összehordani, még a végén kiürül a Parlament…

Nem ismerek egyetlen pillanatot sem a történelemből, amikor ezek az érdekeik fölé helyezték volna az országot – elméletben mindig angyalok voltak, mert ahhoz nem kell sok: vedd csak elő bármelyik kormányprogramot és rögtön törölgetheted is az ingedről a sok tejet meg mézet. Most ugyanez a helyzet – a te meg az én pénzemből pókereznek, de ez az egész nemzeti alamizsna átverés; olyan bombát élesítenek, melyet a reálgazdaság nem képes elviselni, ezzel párhuzamosan pedig törvényekkel helyezik biztonságba a saját jogtalan országukat.”

*

A cikket a kolozsvári Főtér portál fordításában közöljük.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2017. május 08. 20:06
Vhol jogos. Talán azért nem tiltjuk be mert néhànyaknàl néha kell emlékeztető. Hogy behülyítik. Elvesszük a gazdagoktól, kulákadó, neked adjuk, ingyen áram, erőmű se kell, ingyen hitel, alaptalan jövedelem, ingyen krumpli. Aztán szerencsétlen sorba àll a krumpliért ami az orra előtt fogyott el. Ingyen volt? Ingyen hát!
Kanóc
2017. május 08. 17:56
Ezt a kérdést Kövér nálunk is felvetette, de a Schiffer Bandi csak röhögött rajta. Holott napi 24-ben követeli az aktanyilvánosságot. :) Na mindegy. Nem lehet betiltani, mert jönnek a rendfenntartók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!