Soros és a kétmillió

2017. április 04. 07:44

A Fidesznek egyáltalán nem fog problémát jelenteni pár ezer CEU-párti tüntető.

2017. április 04. 07:44
Pápay György
Magyar Nemzet

„Így hát – visszatérve a kiinduló felvetéshez – a Fidesznek egyáltalán nem fog problémát jelenteni pár ezer CEU-párti tüntető (legyen az a »pár« öt vagy akár tizenöt). Ahogy nem jelentett problémát mondjuk a német megszállás áldozatainak emlékműve körüli purparlé sem a 2014-es kampányidőszakban. A Szabadság téri emlékmű felállítására vonatkozó kormánydöntést – a szoborcsoport által felvetett esztétikai és történelmi dilemmák, no meg az azt körüllengő szokásos mutyigyanú következtében – még a jobboldali értelmiség egy része is értetlenül fogadta, akárcsak most a CEU megrendszabályozásának ötletét. De persze az a felhajtás sem a kényes gyomrú entellektüeleknek szólt, hanem annak a kétmillió szavazónak, akik elégedett rémülettel konstatálták, hogy a volt SZDSZ-es holdudvar ismét előbújik a fényre, és egységfrontba tömörül.

Akkor se számított a kínos nemzetközi visszhang, se a lenullázott holokauszt-emlékév. Ahogy most se számít, hány lelkes fiatal vonul utcára a CEU mellett, ha az első sorokban ott tolong a fél liberális értelmiség. Akiknek sok mindent lehet a fejére olvasni, ám arról speciel nem ők tehetnek, hogy a kormány egy nemzetközileg elismert intézménynek is hajlandó nekimenni néhány jól sikerült vágókép kedvéért. De legalább addig is mindenki a Soros-egyetemről beszél, és nem a magyar felsőoktatás siralmas helyzetéről. Ami épp a CEU-éval összevetve válik igazán kézzelfoghatóvá, ahogy az égnek emelt mobilok fényétől is érzékelhetőbbé lesz a sötétség.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2017. április 05. 07:18
Milyen érzés kultúrembereknek egy közönséges kőbunkó takonypóc irányítása alatt dolgozni?
balbako_
2017. április 04. 16:11
A kutya ugat a törvényt meg elfogadták. Innentől csak érvényesíteni kell.
izo1210
2017. április 04. 13:35
Hamut szórok a fejemre: drkovax bekommentelte nem rég, hogy Felsőoktatási törvény, 76. paragrafus, 1. bekezdés. Bár azt még mindig nem látom, ebből mi sérült. Másik kérdés: ha volt ilyen törvény, amit megszegett a CEU, akkor miért kell új törvény, ahelyett, hogy a régit tartatnák be?
zakar zoltán béla
2017. április 04. 10:47
"MN"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!