Vérszerződés

2017. április 04. 07:52

A lényeg most az, hogy Európa nyugalmát jelenleg a magyar határkerítésen túl az EU-ra egyre idegesebb Erdogan török elnök és a líbiai törzsek hivatottak biztosítani.

2017. április 04. 07:52
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„Ausztria csak egy aktuális példa az európai gondolkodás változására. A Brüsszelben tavalyelőtt megszavazott egyszeri, 160 ezer fő elosztására vonatkozó önkéntes kvóta végtelenül túlhaladott, amíg Bécs és Brüsszel 1900 ember miatt szerencsétlenkedik, addig milliók vannak és lesznek úton. Nem kevésbé fontos, bár némileg tragikomikus hír, hogy a hétvégén a római belügyminisztériumban kötöttek megállapodást líbiai törzsek vezetői, hogy megvédik az ország déli határát. Ez azért fontos, mert Líbiából óriási tömegek jönnek Európába, de nem líbiaiak, hanem közép-afrikai országokból származók. Az olasz sajtó pedig arról ír, Marco Minniti olasz belügyminiszter pedig biztatóan arról beszél, hogy adott szó meg vérszerződés most 2017-ben Rómában, ezzel nyugtattak meg minket a líbiai törzsvezetők. Milyen igaz, mennyivel megnyugtatóbb is ez, mint amikor Líbiában egy működőképes állam volt, ugyebár, de ez egy másik történet. A lényeg most az, hogy Európa nyugalmát jelenleg a magyar határkerítésen túl az EU-ra egyre idegesebb Erdogan török elnök és a líbiai törzsek hivatottak biztosítani. 

Ideje levonni végre a tanulságot, hogy Európa nem spórolhatja meg azt, hogy meg tudja védeni saját magát. Felelőtlenség csak külső erőkre hagyatkozni, mert pillanatnyilag azt látjuk, hogy a kárhoztatott nemzetállamok cselekednének, de rendíthetetlenül folyik a vita a két év alatt is csak egytizedében végrehajtott kvótáról. Végzetes felelőtlenség, hiszen nekünk kell képesnek lennünk arra, hogy megvédjük magunkat, nem Líbiának, nem Törökországnak.

Egy vérszerződés egyébként még mindig kevesebb vérrel járna, mint amennyi az elmúlt két évben elfolyt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FOB
2017. április 04. 11:53
Milyen logika alapján védi meg Európát a magyar határon felhúzott kerítés? Legfeljebb a Magyarországra nem jön az emberáradatból, de attól még egy migráns sem fog visszarettenni, hanem keres másik útvonalat. Aki Szíriából jön, az azért mert nincs hová visszamennie, aki Pakisztánból jön, az meg nem akar visszamenni 10 ezer km-t. Mire ideérnek anyagilag sem lennének képesek a visszautat finanszírozni. Ne legyünk már naivak, hogy egy drótkerítéstől, vagy jogi határzártól megváltozik a gondolkozásuk.
madarasi.abel
2017. április 04. 09:57
Na, elég ennyi keresztény ömlelgésből. A jézusi szeretetnek is van határa.
áfonya
2017. április 04. 09:13
Brüsszel nemzetközi bűnszövetség semmi más ,először Európát kifosztották utána a betolakodó csürhével leigáztatják...... Lángol Európa ezek a gazeberek eltűnnek az összelopott óriási vagyonaikkal. Soha többé kommunista Brüsszelt ,időben kikéne lépni belőle . Európára rákényszerítik a náci-kommunista eszmét ,náci mert a sok betolakodót lágerekbe csukják ,kommunista mert szokás volt időnkét a népet veretni nadrágszíj húzás diktatúra ,,,most Európa ezeket éli meg Brüsszel irányításával.
áfonya
2017. április 04. 08:35
Tisztán látszik a betolakodó gyilkosok védelme ,időnként a semmit nem érő tanácskozások ,brüsszeli diktátorok az európai nép szemében úgy viselkedik mintha védené az eut , eut már évekkel ezelőtt elárulta a terroristáknak. Látszat intézkedések törvénnyel védik a gyilkosokat ,országokban a bíróságok is az eu mintára ítélkeznek ,ez mind az európai nép elleni gyalázatos cselekedetek. Brüsszeltől ne várjunk segítséget ellenség,hanem az eus nemzetek fogjanak össze védjék országukat ,ha ez elmarad az európapai népet kiirtják .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!