Végre megtudtuk, mit gondol a Momentum!

2017. március 06. 10:47

Azok fognak a legjobban csalódni, akik új, friss gondolatokat, a rendszerváltás környékén/után született nemzedék nézőpontjainak a behozatalát várta a Momentumtól.

2017. március 06. 10:47
Tálos Lőrinc
Reflektor

Ami csalódást kelt, az az, hogy a 13 + 1 kérdésből mindössze kettőben tudtak markánsat mondani, a melegjogok és a könnyűdrogok szabályozása kérdésében. Nem ragadnék le annál, hogy az is sokat elmond egy (leendő) pártról, hogy mely kérdésben vállal konfliktust és melyben nem, mert alapvetően semmi gondom nincs az adott kérdésre adott válaszaikkal. Ott viszont annál inkább, hogy ezen kívül semmi nem szól nagyot, legfeljebb a bullshitágyú. Akár az egész cikket össze lehetne foglalni az egykulcsos személyi jövedelemadóról szóló kérdéshez írt pár sorral: »A közhelyeken túl (okos adórendszer kell, ami ösztönzi a munkavállalást, de enyhíti a legszegényebb háztartások terheit, és nem átláthatatlanul bonyolult) konkrétumokat, számokat nem árultak el.« A konfliktuskerülés azonban nem csak a dodonai válaszokban érhető tetten. A Momentum az átfogóbb kérdésekben ugyanis semmi olyat nem mond, amelyet nem mondott még az összes olyan párt, amely volt már hatalmon a rendszerváltás óta (legfeljebb nem mindegy, hogy melyik időszakában mondta). Néhány válaszból kirajzolódik egyfajta »nyugatos« világkép, amely tulajdonképpen nem más, mint a rendszerváltáskori közös mítoszaink jó tanuló módjára való felmondása. Azok fognak a legjobban csalódni, akik új, friss gondolatokat, a rendszerváltás környékén/után született nemzedék nézőpontjainak a behozatalát várta a Momentumtól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sir Galád
2017. március 06. 18:40
Jaj muki. Neked nem tetszik, mert bebuktatták a pénzlopást. Erről szól ez a cikk, semmi másról...
Tatulus
2017. március 06. 18:12
Azért, a momentumos deli legényeknek lenne egy javaslatom – állítólag 12.000 aktivistájuk van! Követeljék a kormánytól, hogy biztosítsa nekik a szakképzés lehetőségét! 4 év alatt szuper asztalosok, kőművesek, burkolók, csőszerelők, lakatosok, CNC-esztergályosok, stb. szakmunkások lehetnek – bizonyíthatnák a rátermettségüket, s baromi nagy hasznára lennének az országnak! A fizetés se lenne rossz - állítólag egy jó burkoló havi 300.000-400.000 nettót visz haza! Na, és még erőlködni, meg aláírásokat gyűjtögetni sem kell, csak dolgozni! Ja, lehet, hogy ez a baj?
kombinátor
2017. március 06. 18:04
de, tudtak újat mondani... utálják a parasztokat: http://deformacio.blog.hu/2017/03/03/a_momentum_videkre_indul
korona
2017. március 06. 17:59
Csak az az eszme tud ma már újat felmutatni, amelyik TELJES PARADIGMAVÁLTÁST, egy új irányt képes felmutatni a társadalomnak. Ez pedig nem más, mint a MODERN RENDI TÁRSADALOM, amely MINDEN pártot maga mögött hagy, sőt tilt, és a legfontosabb célja az össznép jó életének a megteremtése. Béke, élet, alkotás, fejlődés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!