Szétdúlt remények, üresség

2017. március 02. 08:36

Sajnálom, hogy a kormány nem állt bele a népszavazási kampányba. Meg­győződésem ugyanis, hogy azt meg lehetett volna nyerni.

2017. március 02. 08:36
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Magyar Idők

„Személy szerint sajnálom, hogy a kormány nem állt bele a népszavazási kampányba. Meg­győződésem ugyanis, hogy azt meg lehetett volna nyerni. Hittel, elszántsággal, kellően erős, átfogó, meggyőző, garanciákat és a korrupciót kiszűrő technikák, transzparencia bemutatásával. Pontos adatokkal és számokkal. Hiszen gondoljunk bele: a szeptemberi felmérések szerint az emberek 65 százaléka még az olimpiai rendezés mellett állt! Vajon ugyanennyi idő alatt, kellően elegendő nyilvánossággal, társadalmi párbeszéddel nem lehetett volna megfordítani a láthatóan változó, ingadozó közhangulatot? Dehogynem!

És még valami: a küzdelem, a mérkőzés felvállalása azért is fontos lett volna, hogy ne alakulhasson ki egy olyan kép az ellenzékben – amire az MSZP-s Nyakó István már utalt is –, hogy megtalálták a Fidesz–KDNP gyenge pontját, amit ezek után már csak ismételten ingerelni kell. (Lásd újabb népszavazási kezdeményezések.) A népszavazási kampány nem segített volna a pályázatunkon, ez világos, viszont ha beleáll ebbe a nemzeti oldal, akkor a végeredmény egyfelől lehetett volna győzelem, vagy ha mégsem, akkor annak bizonyítása, hogy az utolsókig küzdünk a nemes cél érdekében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2017. március 02. 22:38
El kell kezdeni a Maccabi 2019-es játékok elleni aláírások gyűjtését!Azt meg lehet rendezni Izraelben, Francio-ban és persze Németo-ban! Erre is sok-sok pénzt, milliárdokat adna a kormány! Hát ne tegye, ezt a pénzt is jobb célokra kell felhasználni.
noMores
2017. március 02. 17:18
De szepen vonitanak ezek a seggnyalo fideszes birkak:))))) Talan tetszettek volna idoben meggyozni a nepet.. De szep lenne, ha paks2 us ilyen sorsta jutna..
Bakafa
2017. március 02. 16:28
Nem értek egyet Fritz-cel, semmi szükség nincs egy évvel korábban megkezdeni a választási kampányt. Bőven elég lesz az a mocskolódás, amit a kötelező körök alatt végig kell majd hallgatni. Amúgy ha a sportolóknak nem volt egy árva szavuk sem a budapesti olimpiaért, akkor minek pedálozni az érdekükben? Ilyen hozzáállás mellett tényleg nem érdemes egy forintot sem ráfordítani.
abraxas
2017. március 02. 13:59
Felesleges kockázat lett volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!