Az ember, aki még mindig 1994-ben él

2017. február 26. 14:01

A Rapülők már a kilencvenes években is iszonyatosan kínos volt, csak akkor még nekem, sőt az ország jelentős részének sem tűnt fel, hogy ez nem a rap, hanem a rap családbarát, Disney-kompatibilis verziójának közép-európai paródiája.

2017. február 26. 14:01
Szabó Zoltán
Index

„Persze a Rapülők már a kilencvenes években is iszonyatosan kínos volt, csak akkor még nekem, sőt az ország jelentős részének sem tűnt fel, hogy ez nem a rap, hanem a rap családbarát, Disney-kompatibilis verziójának közép-európai paródiája. Állt ott Geszti Péter, a belső-pesti hülyegyerek egy vekkerrel a nyakában, és olyan amplitúdóval nyomta a szóvicceket, hogy tényleg azt hittük, ezt már cirkuszban kellene mutogatni. És ehhez képest tényleg jelentéktelen hibának tűnt, hogy közben olyan bénán mozgott, mint a tányéros tévén fáziskéséssel, adáshibákkal érkező plüssmacska a DK Kat Show-ból.

Most viszont, alig több mint húsz évvel később ugyanaz a Geszti Péter áll ugyanott, ugyanabban a kínos arany baseballsapkában, és már ő maga sem hiszi el, hogy ez csak a paródia nosztalgiája. Fullban nyomja a kretént, éppen úgy mint 1994-ben, két szám között odalöki, hogy rodeó, videó, Fa Deó, és közben megpróbál ironikusan kikacsintani. De nem csak azért nem megy neki, mert az idő éppen olyan simává botoxolta az arcát, mint a Krím-félszigetet Armani öltönyben annektáló Vlagyimir Putyinét. Hanem mert nem tud őszintén nosztalgiázni a kilencvenes éveken, ha ő ott él még mindig.

Igen, Geszti Pétert magára hagyták a szóvicceivel 1994-ben, és azóta is ott bolyong ebben a hideg és barátságtalan párhuzamos univerzumban, mint Will Byers a Stranger Thingsben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bolond Istók
2022. szeptember 16. 23:38
Ez a hasonlathalmozó odamondogatás legalább annyira kínos mint a Geszti-koncert. Fej fej mellet... És persze a kötelező Orbánozás is megvolt, hiszen egy kritikus értelmiségi firkálmányában meg kell, hogy legyen, teljesen mindegy miről van benne szó. Ha az anyjáról ír akkor is: Orbán. Bár ez abszolút érthető, és egyben szánalomra méltó is ahogy rettegve igyekeznek, hiszen ha valamelyik nem így tesz a liberálhorda kirekeszti és vicsorogva ráront mint pl. Szily Lacira.
nemlibbant
2022. szeptember 16. 23:38
Geszti vagy Szabó a visszataszítóbb? Fel van adva a lecke. Azért az előadóművészeket többre becsülöm, mint a firkászokat.
Mészáros Lőrincz
2022. szeptember 16. 23:38
Gesztit ,meg a Rapülöket lehet fikázni, de egyvalami biztos. Ha ez a csávó az agyáig nyomja fel a fülében azt a tütüt ,akkor sem fog elérni ezred annyi sikert sem ,mint amilyen volt a Rapülök sikere abban a tömör x évben... gesztit amúgy én is utálom ,főleg manapság ,de kár erőlködni ezzel... nem fog ez menni Szabó Elvtárs...
catalina9
2022. szeptember 16. 23:37
Geszti önmaga a trendi szupergiccs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik