Így gyászoljuk a budapesti olimpiát

2017. február 23. 10:43

A 266 151 összegyűjtött aláírás egyrészt nagyon sok, másrészt az „olimpiai álom” megsemmisítéséhez, a tehetetlen önfeladáshoz azért kevés.

2017. február 23. 10:43
Borbás Barna
Válasz.hu

Az első kormánypárti nyilatkozatokat olvasva látom, mi most a nagyon egyszerű és kényelmes: beleállni, hogy árulás történt, vesztettek Jók, győztek a Rosszak. Önvizsgálat nélkül csiszolni készre az ellenségképet, mocskos libsizni azokat, akik elvették tőlünk az ajándékot. Mantrázni, hogy ez meg lett volna, de hát így már soha többet.

Nem kéne. Mert a tény mégis csak az, hogy a hatalom és az olimpiai mozgalom lábhoz tett fegyverrel nézte végig a Momentum kampányát. Mert arról nem a „mocskos libsik” tehetnek, hogy a kormány Achilles-sarka lett a korrupció. Nem segített a reflektálatlan hazaárulózás sem. A »nemzeti egység« úgy jött létre, hogy az Olimpiai Védnöki Testületből már rég kihullottak a nem kormányközeli arcok.

Nem mondok többet, akit mélyebben érdekel, hogyan csúszott félre az olimpia ügye, olvassa el Zsuppán kolléga kitűnő írását a mai lapszámban.

Tízmilliárdokat költöttünk közpénzből a Budapest 2024 kandidálás – amúgy kétségtelenül minden ízében profi – kampányára. Elültettük a hitet az emberekben – köztük bennem is –, hogy ez akár jó is lehet nekünk. Majd egyik napról a másikra visszavontuk az egészet. És még csak nem is új világháború miatt. Mintha az elmúlt év kampánya nem is lett volna, mintha nem is lenne fontos vagy megharcolásra érdemes.

Valaki kérjen tőlem elnézést.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2017. február 23. 19:52
G.Lali és csicskái: "Így gyászoljuk a budapesti olimpiát" - nekik ennyi.
gyaloggos
2017. február 23. 17:44
KI, melyik párt szavazta meg a Fővárosi Közgyűlésben, hogy pályázzunk a 2024. évi olimpia rendezéséért? Hm....? Ki támogatta a momentum aláírásgyűjtő akcióját, melyik párt gyűjtötte nekik az aláírásokat? Hm....? NO, hátennyit tárgy-és tényszerűen, nincs is több kérdés!
Agnieszka
2017. február 23. 17:26
Hosszú ideig előfizettem, de már nem olvasom a lapjukat. A mandineren néha látom a sok okosságot, az is sok. Kérjen bocsánatot a Momentum magától. Hogy miért? A válasz nem az, hogy csak, hanem a következő. 1./ Abban az olimpiai pályázat megtorpedózásának a szempontjából utolsó előtti percben, amikor aláírást kezdtek Nolimpia jelszóval, tudni lehetett, hogy ha összegyűlik a 138 ezer aláírás, a NOB-nál a pályázatunk esélytelenné válik. És még több is összegyűlt. Főleg úgy, hogy nyílvánvaló politikai szándékukat is hirdették. Márpedig egy olyan városban, ahol Bokros és Bodnár főpolgármester jelöltek 230 ezer szavazatot szedtek össze, ez a szám nem lehetett kétséges. 2./ A pályázatot 93%-kal szavazta meg a Fővárosi Közgyűlés. Kérdés: Hány ellenzéki és aláírásával Momentum céljait támogató képviselő állt fel azzal, hogy tartom a szavamat, legyen népszavazás, kampányolok az olimpia mellett! Válasz: nulla 3./ Kérdés: Az. 1./ alatt írtak alapján milyen esélyünk van a rendezésre? Válasz: nulla 5./ Ha a 2. pontban leírtak szerint az eddigi támogatók kampányolást vállaltak volna az olimpia mellett, akkor talán lett volna értelme harcolni „az utolsó töltényig”, mert akkor mondhattuk volna, mindent megtettünk az ügyért. De így! Esetleg Horváth Csaba meg Kunhalmi Ágnes is kérhetne bocsánatot. Kilóg a lóláb a Heti Válasznál már régóta.
balbako_
2017. február 23. 15:15
Amíg az ország ott tart, hogy képtelen bármilyen politikamentes és az országnak jó dolog mögé felsorakozni, és ráadásul olyan megbízhatatlan véleményét a sorsdöntő percekben 180 fokkal változtató pártokkal kell együttműködni, mint a Jobbik, vagy az MSZP. Addig itt ilyen volumenű kérdésről dönteni nem lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!