Ott voltunk mind I.

2017. február 05. 09:31

Gyulyás Mártont tulajdonképpen nem is érdeklik az ilyen apróságok. A lényeg, hogy botrányt okozzon, beszéljenek róla, mert – mint minden jelentéktelen embert – ez élteti.

2017. február 05. 09:31
Aristo
Pesti Srácok

Az ATV hétfői »Csatt« című műsorában a szeretve tisztelt Gulyás Márton, meghívott vendégként, azzal találta vádolni a szintén meghívott Stefka Istvánt, hogy: „Stefka az MSZMP tagja volt, a Központi Bizottság, és a Belügyminisztérium is kitüntette, sőt igazolvánnyal segítette a munkáját. Egy diktatúrában nincsenek független intézmények, így felesleges azon rugózni, hogy Stefka csak élvezte az állampárt támogatását a munkájában, vagy ténylegesen a belügytől kapta a fizetését.” A jeles aktivistát egy cseppet sem zavarta, hogy mindez nem igaz.

Tulajdonképpen nem is érdeklik őt az ilyen apróságok. A lényeg, hogy valamiféle botrányt okozzon, beszéljenek róla, mert – mint minden jelentéktelen embert – ez élteti.

A szintén résztvevő Zárug Péter Farkas megkérdezte tőle, hogy miből él. Erre a kérdésre ez volt a válasz: abból él, hogy botrányt csinál, ezért beszélnek róla, ezért azután fontos embernek tűnik és valakitől pénzt kap arra, hogy újabb botrányt csináljon. Ez így egy láthatóan működő életstratégia, amit mentorától Schilling Árpád botrányrendezőtől tanult. Nagyjából ez az egyetlen dolog, amit eddig megtanult, és tartok tőle, hogy ez egész életére elég neki. Van azonban ennek az esetek egy mélyebb rétege, ami – Gulyással ellentétben – érdemes arra, hogy beszéljünk róla.

A »vita« egy pontján Gulyás arra hivatkozott, hogy ő – koránál fogva – nem vett részt az átkosban semmiben. Valóban, mi sem egyszerűbb ennél, aki nem élt akkor, az nem csinált semmit. Se jót, sem rosszat. De mit mondjunk mi, akik életük talán nagyobb részét a szocializmus ölelő karjai között töltöttük?

Hogy válaszolni tudjunk erre a kérdésre, vetnünk kell egy pillantást az emberarcú, megszelídült, kádári szocializmusra. Bárki bármit mond, lehetett élni akkoriban is. Az egyesség úgy szólt, ha a szádat csak evésre és ivásra használod, akkor békén hagynak. Ezt  úgy kell érteni, hogy otthon, sőt a kései ’70-es években már a kocsmában is, azt mondtál amit akartál.

Legfeljebb nem lett belőled gyárigazgató.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
napvilág
2017. február 06. 16:36
Azért mecsoda különbség. Az egyik oldalon ott volt a nomenklatúra kemény, ávós-pufajkás-szochazás magja, az elkövetők és a megvezetők, a másikon meg a megvezetett,vagy kényszerű kollaboránsok, a karrieristák, az alámerültek, meg az áldozatok. A végső törésvonal a magyarokat, azok történelmi osztályait gyűlölő, a rendszert ezért támogató, működtető tatárvezető "kemény mag" meg az összes többi között volt. A volt katpolos kihallgatóból könyvkiadóvá vedlett Kardos György példéul az előbbi kategóriába tartozott, a neki a könyvkiadóban sameszkedő, később jobboldali ujságíróvá lett Mitläufer az utóbbiba. Az egyiknél a probléma zsigeri, a másiknál legfeljebb jellembeli volt.
kaltran
2017. február 06. 12:51
A helyzet sokkal rosszabb, mint gondolnánk. Ugyanis az ellenfél (tudjuk kik) szabályosan nehézfegyverként élesíti és robbantja fel a számára is nyilvánvalóan beteg ámde hasznos hülyegyerekeket – vagyis tudatosan használja szerencsétleneket. Egy Iszlám Állam által megkonstruált mátrixra lefordítva: a balértelmiségi guruk + Soros kalifátus, a gyerek hasára kötöz egy bombát, (hív a haza, vár a párt, ingyenjegyet kaptál az ATV-be, aktivista tennivalód akadt, te aztat szeressed) majd bezavarják egy repülőtérre (ATV stúdió) és elhitetik vele: Allah paradicsomába kerülsz ha meghúzod a zsinórt. Persze ő örömest meghúzza, - saját magát, mert ez esetben ő a valódi bomba a bomba hasán. Szerkezet felrobban, Soros univerzum hangosan hahotázva dörzsöli kezeit. Snitt.
Területvédő
2017. február 05. 20:23
Ez az idegbeteg zsidóbuzi, ez a kisstílű, ócska, értéket létrehozni képtelen kis provokátor a narkós Juhásszal együtt a magyar közélet legundorítóbb szennye. A külseje meg egyenesen hányingert keltő.
Pinter68
2017. február 05. 20:03
Brühühühü. Tényleg sajnáljuk már egy kicsit a Kádár-rendszer kiszolgálójából a Fidesz kiszolgálójává átvedlett kollaboránst! Meg a többit is, akik sikresen átmentették a befolyásukat az új rendszerbe. Mindjárt elmorzsolok egy könnyet értük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!