Soha nem beszéltem Szert Boglárkával politikáról

2017. február 15. 14:42

Arra kérem a munkatársakat, hogy ne mondjanak az olimpia ügyében véleményt. De ez nem egy utasítás volt, hanem egy kérés. Interjú.

2017. február 15. 14:42
Antall Péter
atv.hu

„Az Antall Péter - Szert Boglárka meccset meg kell nyerni a munkaügyi bíróságon?

Én ezt abszolút így gondolom. Maga az átalakítás, a Tudásközpont átszervezése tavaly ősszel kezdődött, átalakult a kuratórium, átalakult a felügyelőbizottság, összevonásra kerültek különböző irodák és új egység is létrejött . Egy új struktúrát hoztam létre, és ennek a része volt ez a változás is.

Szert Boglárka elbocsátása?

Igen. Igazából én ezt már november elején meg akartam lépni, csak úgy láttam, hogy felmenteni embereket karácsony előtt, az nem szerencsés. Nem akartam senkinek a karácsonyát elrontani, ezért inkább áttettem a következő évre az átszervezés kellemetlen részét.

Azt állítja, hogy Szert Boglárka elbocsátása nem megtorlás volt? Nem véleménynyilvánítási kérdés?

Nem, számomra nem.

Elmondaná, mi történt?

Igen, elmondom akkor, hogy ez hogy történt. Volt egy értekezlet, és ugye már ismert, írtam egy üzentet előző este, hogy arra kérem a munkatársakat, hogy ne mondjanak az olimpia ügyében véleményt. De ez nem egy utasítás volt, hanem egy kérés.

A Facebook üzenet arról szólt, hogy ne tegyen ki senki és ne is lájkoljon olimpiát támadó posztokat. Ne menjen a kormányállásponttal szemben, mert annak a kilépő papírját ön szívesen aláírja.

Én ezt nem találtam fenyegetőnek.

A kilépő papír és az, hogy nem kötelező itt dolgozni… 

Mi  nem foglalkozunk belpolitikai kérdésekkel, tehát én azt írtam, hogy aki belpolitikával akar foglalkozni, és mondjuk, a belpolitikán belül olyan kérdésekkel, ami nekünk nem vág a profilunkba, az valóban keressen egy másik intézetet. Ezzel nekem nincs gondom.

Szert Boglárka nagyon sok helyen nyilatkozott, a Tanítanék mozgalom demonstrációján is felszólalt. A történteket a nyilvánosság a véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tekintette. 

Tudom, olvastam. De ismétlem, mi nem foglalkozunk belpolitikai kérdésekkel.

Az miért baj, ha valaki, mint magánszemély a Facebookon lájkol valamit, azaz a politikai véleménynyilvánítás jogát gyakorolja?

Azzal, hogy ha egy munkatársunk a Facebookon lájkol, nekem nem volt gondom. Inkább azzal, hogy én ennek már láttam a jövőjét.

Attól tartott, hogy nem pusztán egy lájk lesz a Facebookon, hanem a munkatársuk aktivistaként kiáll egy stand mögé és elkezd aláírásokat gyűjteni?

Igen, pontosan így van. És azt is, hogy az aláírási akcióból egy belpolitikai csörte lesz, és hamar párttá alakul a Momentum mozgalom. Én pont ezért ennek elébe akartam menni, hogy mi maradjunk ki a belpolitikai csatározásokból. Hát valljuk be, ez nem sikerült.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr.Falafel
2017. február 16. 18:21
Aki ebből egy mukkot is érteni akar, ezt olvassa el: http://menekulttabor.blog.hu/2017/02/15/a_tudaskozpont_tudatlanjai
atila68
2017. február 16. 16:33
Hogy ennek mennyire nincs hírértéke. Ha autószalonod lenne alkalmaznád azt a szerelőt aki rosszat mond a forgalmazott márkáról a vevők előtt?
madarasi.abel
2017. február 16. 12:11
és igen, Katika terel, mintha fizetnék :) csak nem tényleg fizetik?
madarasi.abel
2017. február 16. 11:25
hazudsz, féreg. Apád meg forog a sírjában. Neki ugyanis volt gerince.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!