Egy windsori víg nő

2016. december 12. 07:13

A Magyar Úszószövetség (MÚSZ) korifeusai azonban csak a hatalommániás és pénzéhes párost akarták látni és láttatni Hosszú és Tusup személyében

2016. december 12. 07:13
Szilágyi Richárd
Magyar Nemzet

Egyebek között ilyen és ehhez hasonló veszélyekre (is) figyelmeztetett a Windsorban 12 számban indult úszónő a Gyárfás Tamás elnökkel vívott korábbi csörtéiben. A Magyar Úszószövetség (MÚSZ) korifeusai azonban csak a hatalommániás és pénzéhes párost akarták látni és láttatni Hosszú és Tusup személyében. Az egykori Napkelte-vezér dicstelen távozásával azonban korántsem ért véget ez a szűk látókörű és szánalmas korszak a MÚSZ-nál. Jó példa erre a női 4 x 200-as gyorsváltó körüli hecckampány, amelynek célpontja (megint) Hosszú Katinka lett.

A Gyárfás-éra kiszolgálói úgy gondolták, azzal, hogy minden idők legeredményesebb egyéni úszója a tizenharmadik(!) számban beugróként már nem vállalta a szereplést, nem tett meg mindent a magyar színekért. Mindez valójában csak szánalmas, aljas és szakmaiatlan vádaskodás. Szánalmas, hiszen tegnap estig Windsorban hatszor játszották el a magyar himnuszt, de Katinka nélkül egyszer sem hallhattuk volna… Aljas, hiszen úgy állítják be, mintha az Iron Lady cserben hagyta volna a hazáját, miközben a szövetségi kapitánnyal való közös döntésről volt szó. (Ugyanakkor azt elfelejtik felidézni, hogy Rióban talán épp a magyar stafétában vállalt szereplés miatt nem lett meg a negyedik olimpiai aranya.) És szakmaiatlan, hiszen aki csak egy kicsit is ismeri a sportágat, az tudja, hogy az egyéni számok mindig is előnyt élveztek a váltóval szemben.

Miként Shakespeare szereplői, a windsori víg nők Falstaffból, úgy csinált Hosszú is bohócot az elmúlt hónapokban a magyar úszósport állóvizét uraló szakmai és politikai sleppből. Aki képes pusztán az eredményeivel felszámolni egy olyan hatalmi struktúrát, amely egyfajta centrális erőtérre, arroganciára és korrupcióra épül, az csak követendő példa lehet minden magyar ember számára.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csender
2016. december 12. 21:23
==De az emberi kvalitása rendkívül alacsony színvonalon vegetál.== Te már csak ismered - ugye!? Meg a történések hátterét is - ugye! Nem? Akkor pedig ne dumálj és főleg ne minősítsd! Gyárfásnak egyébként is régóta börtönben lenne a helye - vagy a temetőben.
kelebala
2016. december 12. 20:55
Hosszú Katinka képességei nem megkérdőjelezhetők. De az emberi kvalitása rendkívül alacsony színvonalon vegetál. Még akkor is ha Gyárfás Tamást sikerült neki eltávolítani. A problémákat nem így kellett volna megoldani. Nagyon nem. A lehetséges olimpia előtt ez az attak kifejezetten pénzbűzt áraszt, ócska és kicsinyes.
Balango
2016. december 12. 13:11
Nehéz lenne összeszámolnunk a XX. század azon tehetségeit, akiket elüldöztünk. A T. Kommentelőtársak többsége mindent megtesz azért, hogy Hosszú Katinkát előbb-utóbb amerikai mezben lássuk versenyezni. És ha ez megtörténik, akkor vad kéjjel fog hazaárulózni. Ennyit rólatok. Egyébként pedig Jakabos Zsuzsának, Kapás Boginak és Verrasztó Evelynnek - amúgy mindegyiküket nagyra becsülöm - senki nem tiltotta meg, hogy ők nyerjenek hét aranyat. Nem tudtak. Ti pedig most Hosszún kéritek számon, hogy nem nyert nekik? És miért kellene, hogy Tusupnak legyenek más eredményes úszói? Ő nem általában úszóedző, hanem a felesége edzője. Ha Hosszú visszavonulása után Tusup soha többé nem teszi be a lábát egy uszodába, már akkor is sporttörténelmet írtak ők ketten.
nanemar
2016. december 12. 12:22
Ha itt ilyen sz@r az úszóknak, miért nem Amerikában élnek és versenyeznek ahol demokratikus az úszószövetség?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!