Legázolt karácsony

2016. december 22. 08:58

Veterán Kelet-járóként még most is keservesen nehéz elfogadnom, hogy az a Kelet, ahol évtizedekig kalandoztam, néhány hónap alatt szertefoszlott, majd beláthatatlan időre bezárult.

2016. december 22. 08:58
Margittai Gábor
Magyar Idők

„Ahogy veterán Kelet-járóként még most is keservesen nehéz elfogadnom, hogy az a Kelet, ahol évtizedekig kalandoztam, néhány hónap alatt szertefoszlott, majd beláthatatlan időre bezárult. És hogy azok a derék »keletiek«, főként muzulmánok – de a legősibb keresztény felekezetek tagjai is – ma már nem léteznek, esetleg a föld alá, katakombákba szorultak vissza, vagy éppen mindenüket felhagyva Európa szürke zónájában tengődnek. Nehéz elfogadni, hogy most a muzulmán szó Nyugaton – bevallva vagy a politikai korrektség jegyében bevallatlanul – félelmet és bizalmatlanságot vált ki, pedig néhány éve számunkra még a vendégszeretetet, a kérdőjelek nélküli magyarbarátságot, a múlt és a hit ünnepélyes tiszteletét jelentette. (...)

Ma már nem járjuk a Biblia földjét. Ma már ez a Kelet nincs vagy legalábbis elérhetetlen, helyette egyre szűkülő körökben közelít hozzánk egy másik, amelyik szeretné a régi helyét kitölteni fejünkben – de leginkább Európa szívében. Ez a Kelet betolakszik ünnepeinkbe, de még sajátjaiba is, hiszen, ha kell, mecsetekben robbant, elkötelezett muzulmánok torkát vágja el, amikor a szeretet és a megbocsátás – az iszlám számára is elengedhetetlenül fontos – parancsát a gyűlöletére és az ártatlanok gyáva gyilkolására cseréli. Ez a magát fundamentalistának, igazhitűnek, egyedül üdvözítőnek valló csoport valójában az ateizmus zászlóalja, elszakadt minden erkölcstől és eszmétől – mindentől, ami emberivé teszi az embert. És valódi ünneppé, nem vérfürdővé az ünnepet.

Itt az ideje a Születésnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2016. december 22. 13:58
„Remélem, Asszad nyer” címmel elképesztő cikk a Haaretzben (!) (A Haaretz izraeli újság.) „Azért támogatom a szíriai rezsimet, mert az igen nagy (ismétlem, igen nagy) gonoszok közül a kisebbek rossz, mégpedig két okból. Először is: ellenfelei mindegyike rosszabb nála. Valamennyi szervezet, az Iszlám Állam, az Ahrar al-Sam, a Nuszra Font, lényegében véve ugyanaz a terror, amit az amerikai-szaúdi-katari-török tengely támogat.…” Ezt kapta Európa karácsonyi ajándékként Amerikától és csatlósaitól: migránsözönt, ahol "a hősi ’szabadságharcosok’ visszatérnek vagy Európába és Amerikába, vagy oda menekülnek legyőzésük után. És ha ott vannak, nem elégednek meg a munkanélküli segély beszedésével; már most rászoktak a lefejezésre és nők tömeges megerőszakolására. Nem nehéz kitalálni, kik lesznek következő áldozataik.”" Azt a Haaretz újságírója elfelejtette megemlíteni, hogy minderre "Izrael érdekében került sor", mint Hillary titkosan kikotyogta, de a Wikileaks lehozta.
Starlord
2016. december 22. 12:45
"Ez a magát fundamentalistának, igazhitűnek, egyedül üdvözítőnek valló csoport valójában az ateizmus zászlóalja," Nem, ez az iszlám valódi arca, nem ateisták hanem mohamed találta azt ki, hogy gyilkolni kell a keresztényeket meg a másként gondolkodókat. Szóval ki ne találja már a liberálisok után a magyar idők is, hogy az iszlám szép és jó, a béke vallása csak jöttek ezek a csúnya hitetlen ateisták és belerondítottak a mohamed nevű führer mein kampfjába. :D
di maggio
2016. december 22. 09:04
A Népszava középre felé zár,hogy a Népszabi maradék olvasóit megkaphassa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!