Választások után

2016. december 12. 13:25

A korrupció pedig azóta is öl. Az pedig, hogy meddig, immár az új parlament kezében van, akiknek a lakosság szavazott bizalmat. Reméljük, nem élnek vele újfent vissza.

2016. december 12. 13:25
Bálint Eszter
Krónika

„Csak remélni tudjuk, hogy lesz akarat a folytatásra, s nem marad többé olyan sokáig parlagon sztrádaszakasz, mint a Bors és Berettyószéplak között még a Bechtel által megépített völgyhíd. Vagy ott vannak az egészségügy reformjára, a kórházakban elburjánzott korrupció visszaszorítására tett kísérletek. Nagyon nem szeretnénk, ha leállna, mi több, visszafordulna ez a folyamat. Ilyen a közigazgatás bürokráciamentesítésének elindítása is – bőven van még tennivaló, ellenben ezen a téren sem történt semmi olyan, amit egyetlen tollvonással ne lehetne visszacsinálni, ha a pártérdek úgy kívánja. A sor pedig a végtelenségig folytatható, és mind-mind olyan dolgok jutnak eszünkbe, amelyek az egyszerű polgárok életét tennék apránként jobbá. Mi, magyarok pedig ezek mellett joggal várjuk el, hogy egyenlő rangú állampolgárokként kezeljenek, ne tagadják meg tőlünk anyanyelvünk és szimbólumaink használatát.

Reméljük, hogy nem kell csalódnunk, s nem kell hosszú heteken át néznünk, hogyan marakodnak a pártok a koncért, amit a kormányzás jelent, utána pedig nem azzal rajtol az új parlamenti ciklus, hogy a honatyák még több juttatást szavaznak meg maguknak mostani és nyugdíjaskori jólétüket bebiztosítandó. Mert legtöbbjüknek egy év sem kellett, hogy elfelejtsék a Colectiv-tragédia után a politikummal szemben imperatívuszként megfogalmazott elvárásokat. A korrupció pedig azóta is öl. Az pedig, hogy meddig, immár az új parlament kezében van, akiknek a lakosság szavazott bizalmat. Reméljük, nem élnek vele újfent vissza.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsuhú
2016. december 12. 16:17
Csesszétek már meg világ hülyéi, mitől korrupció: 1. a kollégium épületének visszaszolgáltatása a Református egyháznak? (Antall polgármester és más személyek meghurcolása), 2. a marosvásárhelyi katolikus gimnázium létrehozása (az igazgató és a főtanfelügyelő meghurcolása), 3. a segitő civilszervezet munkájának fesztivál ingyenjegyekkel való honorálása (Horváth Anna kolozsvári alpolgármester felfüggesztése), s számtalan más példa.... Milyen személyes haszna volt ezekben bárkinek?
bölcsuhú
2016. december 12. 16:04
Látom, a korrupció már csak olyan, hogy minél több fejét levágják, annál több nő helyette! Romániában meg pláne, ahol aki valamit elakar intézni, az a lábával nyitja az ajtót, mert a kezei tele vannak ajándékokkal! A DNA meg madárijesztőként szolgál a rendszer ellenfelei számára.
noMores
2016. december 12. 15:33
Nalunk nem kell marakodni: ugy lopnak, mintha nem lenne holnap.
drkovax
2016. december 12. 14:57
Egy szoc-lib kormány alatt mindez teljesen reménytelen. Hacsak Trump nem ad új direktívákat a DNA-nak a nagyköveten keresztül ... ;-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!