Szépség kívül, szépség belül

2016. november 24. 14:37

Egész életemben zavart egy dolog, ami valami miatt máris teljesen természetes a társadalmunkban: a többség szerint a szépség és az ész szorzata nulla. A szépség és az ész nem férnek össze egymással: legalábbis nem a nőknél...

2016. november 24. 14:37
Vajna Tímea
Life.hu

Ezért is becsülöm a szépségkirálynőket, akik talán a legtöbbször találkoznak azzal az előítélettel, amiről a gondolatmenet elején ejtettem pár szót. Hiszen, ha valaki szép 21 évesen, az mit tudhat az életről, mit tudott letenni az asztalra, hogyan lehetne okos? Biztosan egész életében a hajával törődött, ahelyett, hogy könyveket vett volna a kezébe... Mert mindkettőt nem lehet, ugye? Mert aki így tartja, sose törődött a szépséggel? Mert ha igen, arra ugyanúgy nem lehet büszke az ember, ahogyan arra sem, ha sosem olvasott vagy művelődött.

Ezek a lányok – például a Miss Universe királynőjelöltjei – okosak, értelmesek, ezért lehetnek királynők. Igen, egy szépségkirálynő sokat foglalkozik a külsejével, rengeteg videót néz az interneten arról, hogyan tud különféle sminkeket elkészíteni, biztosan rengeteget foglalkozik a divattal és a szépségápolással, és rengeteget foglalkozik nemcsak azzal, hogy hogyan kell szépen mosolyogni, hanem azzal is, hogyan érheti el, hogy mások mosolyogjanak. És ha ez sikerül neki, az már maga a szépség egyik legfontosabb hozzávalója: örömet hozni ebbe a sokszor szürke életbe.

Sokszor elfelejtjük, de ezek a lányok nemcsak szépek akarnak lenni, de erre is törekednek. Rengeteg munkával, rengeteg kitartással egyre jobbak és jobbak akarnak lenni. Ezek a lányok harcosok. És az, hogy emellett gyönyörűek, csak egy óriási plusz.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2016. november 25. 15:47
Timike! Honnan a fenéből szedted össze ezt a sok egyforma deszakórót? A műsor meg unalmas volt.
bölcsbagoly
2016. november 25. 10:08
Nini, megjelentek a buták és "szőkék" diszlájkjai, annak jeléül, hogy magukra ismertek! -:)
Sulammit
2016. november 25. 09:46
Ez egy nagy butaság Tímea, hogy azt gondolod, hogy azt gondolják. "Mert mindkettőt nem lehet, ugye?"
bölcsbagoly
2016. november 25. 09:43
A szépség más tészta, szubjektiv fogalom. Lásd a szépség ábrázolást az évszázadok során a festők munkáin, vagy a termékenység szobrocskákig a kőkorszakig, de akár a természeti népek női szépség ideáljáig. A probléma az, hogy a nők nagyrésze folyvást elégedetlen a külsejével és ezt akár művileg is korrigáltatni akarja. Akár horrorisztikus műtétek sorozatával is (pl. repülőbordák kivetetése). S rendszerint siralmas eredménnyel (plasztikázott arc, mell, has, fenék, nemi szerv, stb, botoxozott arc, ajak, stb, tetoválások, testékszerek, műkarmok, stb). S csodálkoznak rajta, hogy ezt mások miért nem látják szépnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!