Nagyot mondók országa

2016. november 30. 10:26

Harrach Péter azt állította, hogy Magyarország vízügyi nagyhatalom. Ezt nevezik a kommunikációban demagógiával vegyes tudatlanságnak.

2016. november 30. 10:26
Odze György
Népszava

„Biztosan régen is volt ilyen jelenség, de mostanában mintha ez lenne a kormányzati kommunikációs stratégia. Talán Orbánnal kezdődött, amikor az olimpia után azt mondta: »nyolcszor vertük meg a világot«, aminek, ugye, semmi értelme sem volt, de akkor a miniszterelnök még elégedett volt azzal, amit Rióban elértünk, manapság pedig már hullanak a fejek az Olimpiai Bizottságban. Áder sem akart lemaradni, ő pedig azt mondta augusztus 20-i ünnep beszédében, hogy »egyetlen népet sem ért annyi balsors, mint bennünket«, és már akkor sem értettem, hogy ki állította fel neki a rangsort a legtöbb balsorsot ért népekről.

Erre tett fel Harrach Péter, a leglassúbb beszédű magyar politikus, az egyébként alig létező kereszténydemokrata párt frakcióvezetője, amikor azt állította, hogy Magyarország vízügyi nagyhatalom. Ezt nevezik a kommunikációban demagógiával vegyes tudatlanságnak.

Ha ő – vagy valamelyik munkatársa – elolvasta volna az Európai Környezetvédelmi Hivatal (EEA) 2009-ben kiadott tanulmányát az európai vízügyekről, akkor láthatná, hogy egyetlen mérhető rendszerben sem vagyunk vezetők, de jó ha a mezőny második felében említenek bennünket például az öntözött termőföld, a teljes társadalom számára elérhető ivóvíz és egyebek sorában. Statisztikával nem untatnám olvasóimat, aki nem hisz nekem elolvashatja a jelentést. A vízügynek ugyanis része a víztározás és az öntözés is, mindkettőben alaposan lemaradtunk, akárcsak a megfelelő színvonalú, jó minőségű ivóvízzel ellátott körzetek számában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mutimi
2016. december 01. 10:14
A fickó keveri a szezont a fazonnal. A vízügyi nagyhatalom emlegetésekor arra szokás utalni, hogy az elérhető vízkészletünk jelentős. Tudatlanságból keveri? Nem hiszem.
néhai Ch.Pilot
2016. december 01. 09:27
"Harrach Péter azt állította, hogy Magyarország vízügyi nagyhatalom." Mert az is. Csak ezt ballib csőcselékék szeretik eltitkolni a magyar lakosság előtt.
Bástyaelvtárs
2016. december 01. 09:23
Döbbenetes, hogy tényekkel szemben milyen elvakultan lehet védeni a mundér becsületét! Hiába, akik hívők , a führerbe és a fideszbe vetett fanatikus hit minden racionális érvet elmos, nem is érdemes semmivel próbálkozni. Aki vitázni mer hazaáruló, aki kritizálni meri a messiásukat az pláne hazaáruló. És persze mind mocskos kommunista pártállástól függetlenül :)
kjkj945
2016. december 01. 08:40
A Kárpát-medencében jobb a vízhelyzet, mint a világon nagy általánosságban és nagyságrendekkel jobb, mint a fejlődő világban. od ze talán akkor szólalj meg, ha értelmeset mondsz https://www.budapestwatersummit.hu/tudas-es-technologia/magyar-vizipar/magyarorszag-a-vizhatalom-371/ Magyarország, a vízhatalom
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!