A nemlét elviselhetetlen nehézsége

2016. november 23. 20:15

A DK-s kemény mag évek óta képtelen megérteni: a Fidesz leginkább a volt kormányfőnek hálás. Amíg ő a harctéren van, elég annyit mondani, hogy Gyurcsány, majd menni is tovább.

2016. november 23. 20:15
Lakner Dávid
Magyar Nemzet

„A legabszurdabb elképzelése Gyurcsánynak, Bokrosnak és a Félszázalékosok Elitalakulatának, hogy néhány éven belül hatalomra kerülhetnek. Csakhogy már 2014 előtt is kialakult bennük egy tévhit: jelesül, hogy a választási törvény miatt össze kell fognia fűnek-fának, máskülönben fasizmus. A bizonytalanok, a korábbi kormányokból kiábrándultak tömegeit mindmáig képtelenek meglátni, így azóta is csak az egyre kisebb torta újraszeletelésében érdekeltek – érthető módon. A kiábrándultakat ugyanis csak Gyurcsány, Bokros és a demokratikus charta nélkül tudná megnyerni a baloldal. Pontosabban ez volt a helyzet korábban. A 2014-es választáson viszont a teljes baloldali ellenzék összegyurcsányozta magát, így még akkor is hiteltelenek lennének, ha végre megemberelnék magukat, és kijelentenék: nincs többé közösködés bukott erőkkel. A legnagyobb gond, hogy ezt ki is jelentik, majd összefognak, de nem úgy ám, mint tegnap, hanem egészen másként. Ilyenekkel együtt soha, mármint úgy együtt nem, hogy látszólag együtt, de azért mégse külön. Nem kell ahhoz a politikával négyévente egyszer foglalkozó átlagpolgárnak lenni, hogy az ember ezt ne értse.

Van abban valami megkapó, amikor a fideszes kétharmadhoz kétszer hozzájáruló Gyurcsány és pártja mondja valakiről: nem eléggé ellenzéki. A DK-s kemény mag évek óta képtelen megérteni: a Fidesz leginkább a volt kormányfőnek hálás. Amíg ő a harctéren van, elég annyit mondani, hogy Gyurcsány, majd menni is tovább.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2016. november 25. 07:44
A DK-sokat az minősiti, hogy nem tudják megérteni, Fletó örökre eljátszotta hitelét, azokét is akik ragaszkodnak hozzá.
Jobbik Oroszországért Mozgalom
2016. november 24. 16:10
Dávidka egy fideszbérenc, még jó, hogy szidja Fletót, hiszen tudja: még mindig ő és a pártja jelenti a legnagyobb veszélyt a Fideszre!
Megtalálta
2016. november 24. 14:18
Sokszor meglett ez írva, de ha az ellenzéket ez igazából nem nagyon érdekli, mit lehet tenni? Beszélnek róla, írnak róla, aztán mindig ugyanoda lyukadnak ki, mármint hogy Ferit nem lehet megkerülni, és aztán a végén vele egyezkednek. Nyilván nem a Fidesz fogja félreállítani, neki ez a helyzet főnyeremény.
Mich
2016. november 24. 10:15
Ez a Lakner (is) egy szarrágó simicsicska - ettől még persze igaz, hogy Fletó egy kártevő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!