Mozgásban az alaptörvény

2016. november 06. 09:50

Ezeréves történeti alkotmányunk 1222 Európában először foglalta magába a vallási türelmet, az elsők között deklarálta 1848-ban a polgári törvény előtti jogegyenlőséget, és az öreg kontinens egyik legrégebbi parlamenti hagyományával rendelkezik.

2016. november 06. 09:50
ifj. Lomnici Zoltán
Magyar Idők

„A francia alkotmánytanács 2004. június 10-i határozatában foglalkozott a másodlagos uniós jog helyével a francia alkotmányban, amelyet a döntés szerint alkotmányos parancs révén ültetnek át a belső jogba. Ennek azonban ott vannak a határai, ahol a szóban forgó uniós jogi rendelkezés kifejezetten alkotmányellenes. Ha nem áll fenn a kifejezett alkotmányellenesség, akkor kizárólag az Európai Bíróság jogosult mind eljárási, mind anyagi jogi értelemben arról határozni, hogy az érintett jogszabály az unió alapító szerződésében meghatározott egyedi felhatalmazáson belül maradt-e, vagy azt átlépte-e.

Ezeréves történeti alkotmányunk 1222, az Aranybulla óta hirdeti a zsarnoksággal szembeni ellenállás jogát, Európában először foglalta magába – a tordai nyilatkozat által – a vallási türelmet, az elsők között deklarálta 1848-ban a polgári törvény előtti jogegyenlőséget, és az öreg kontinens egyik legrégebbi parlamenti hagyományával rendelkezik.

Ebbe a sorba szervesen illeszthető az alaptörvény újabb, immár hetedik kiegészítése.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kgyula
2016. november 06. 19:08
"Ezeréves történeti alkotmányunk 1222, az Aranybulla óta hirdeti a zsarnoksággal szembeni ellenállás jogát, Európában először foglalta magába – a tordai nyilatkozat által – a vallási türelmet, az elsők között deklarálta 1848-ban a polgári törvény előtti jogegyenlőséget, és az öreg kontinens egyik legrégebbi parlamenti hagyományával rendelkezik." Hülye vagy fiam, ülj le! Azután iratkozz be újból valamelyik tudományegyetem jogi karára, és ne lógd el az egyetemes jogtörténet, a magyar jogtörténet meg a jogelmélet előadásokat.
káli
2016. november 06. 11:27
A seggnyalás új szintje , ifj lomnici!! DDDD
Lotti
2016. november 06. 11:20
Rendben. De miért repedezik ilyen gyakran a gránit ?
noMores
2016. november 06. 10:51
OBAZMEG, ilyen szanalmas definiciot se hallottam meg a granitszilardsagra! Gyokerek vagytok, bazmeg, kommunista seggnyalok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!