Gyárfás Tamásnak elévülhetetlen érdemei vannak

2016. november 22. 09:41

Hosszú Katinka új szellemiséget honosított meg a magyar úszósportban: mindent a versenyzőnek, semmit a hazának! Azaz: csak pénzért.

2016. november 22. 09:41
Honfoglalás 2000 Egyesület
Közlemény

„»Ne felejtsétek el, hogy a hazátokért úsztok!« - Széchy Tamás, a legendás úszóedző e szavakkal hívta fel versenyzői figyelmét arra, hogy a sport nemcsak egy nemes vetélkedő, hanem bizonyos értelemben kötelességvállalás is hazájukkal szemben, amely megteremtette a lehetőséget a test, a lélek építésére. Hol vannak már ezek az idők, azok a versenyzők, akik Széchy szavainak szellemében vállalták a kemény munkát, a versenyek izgalmát: sikert és csalódást? Megértjük azokat a fiatalokat, akik rövid versenyzői pályafutások alatt akarják megalapozni jövőjüket¸ s ezért maximális feltételeket igényelnek sikeres helytállásukhoz. Hosszú Katinka új szellemiséget honosított meg a magyar úszósportban: mindent a versenyzőnek, semmit a hazának! Azaz: csak pénzért. Ez a szemlélet zavart okozott az olimpia előtt mind a sportág vezetése, mind a sportolók körében, most pedig, néhány hónappal a budapesti úszó VB sikerét veszélyezteti.

Még nem ismeretesek az úszók-szövetség vita részletei, de azt máris kijelenthetjük, hogy a szervezetben rendnek kell lenni. Gyárfás Tamásnak elévülhetetlen érdemei vannak, a sportág érdekében végzett munkájának gyümölcsei nemcsak a medencékben, hanem a sportdiplomáciában is magyar sikereket hoztak: világbajnokok, világbajnokság Budapesten, stb. A közvélemény hajlamos az ismert sportolók megnyilvánulásai alapján megítélni a helyzetet, ám az un. háttéremberek, a szövetség tisztségviselői, az elnöktől a pénztárosig »csak« a felelősséget viselik. Ők is a »hazáért úsznak«, ha nem is kell nekik nap, mint nap a vízbe ugraniuk.”

(Közlemény.)

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Logogrif
2016. november 23. 06:20
Ismét napirenden az Úszószövetség és az úszók közötti viszony!? Erre egy ilyen hozzánemértő szintársulat közleményt ad ki,kioktat a hazafiasságból!!!Hivatkoznak Széchy Tamásra...?! Urakok egyáltalán tudjátok ki volt Széchy?! Egy kiragadott nemzeti érzelmű mondatból hogy mernek filozófiát eszkábálni!? A mai élsportot hogyan lehet összemérni egyáltalán a hatvanas időbéli állapotokkal?! Ma az élsport=iparág! Tetszik vagy sem,egy egész életet igényel! Csak egy költői kérdés: pl. Ki is tette sínre... Széchy emberségét,emberi mivoltját???
eresgé
2016. november 23. 00:07
Hosszu, ha egy aranyermet sem nyert volna, de eleri, hogy eltakarodik ez a partkeltes patkany, azzal beirja magat az emlekkonyvekbe.
Mr.Falafel
2016. november 22. 23:30
Fogalmam sincs, mi ez a magyarkodó bugris csorda, ez róluk szól: http://menekulttabor.blog.hu/2016/11/22/botranyuszas
noMores
2016. november 22. 20:19
Gyarfas helyeben azt kivannam, hogy ez a bohocszervezet barcsak ne tamogatna...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!