Így etesd a családodat!

2016. szeptember 27. 19:45

„Én kellőképpen fel vagyok vértezve a neten fellelhető legújabb tudományos eredményekkel, sűrűn kérem ki négy orvos családtagunk, kezelőorvosom, gyógyszerészem, sőt, edzőm véleményét, ezeket az információkat tökéletesen szintetizálom a bevásárlás, a háztartási teendők és a nevelés folyamatával...”

2016. szeptember 27. 19:45
Szám Kati
Képmás

 

„A család egészséges táplálkozásának gondja mindig is a nők vállán nyugodott, bizonyítja ezt a hajdani reklám is, amelyben az ősasszony rátámad medvét hazavonszoló emberére: »Nem megmondtam, hogy bontott csirkét hozzál?« Miközben én kellőképpen fel vagyok vértezve a neten fellelhető legújabb tudományos eredményekkel, sűrűn kérem ki négy orvos családtagunk, kezelőorvosom, gyógyszerészem, sőt, edzőm véleményét, ezeket az információkat tökéletesen szintetizálom a bevásárlás, a háztartási teendők és a nevelés folyamatával, férjem élelemszerzését csupán az egyszerű beszerezhetőség, az élvezeti érték és az utódjaink körében elérhető népszerűség befolyásolja.

A köztünk zajló viták tétjét emeli, hogy gyerekeink sosem voltak nagy étvágyúak, ezért míg én törekedtem arra, hogy a bevitt mennyiség minél értékesebb tápanyag legyen, férjem a »legalább valamit egyen« álláspontot képviselte. Párom híreszteléseivel ellentétben nem vagyok egészségmániás — bár tény, hogy lányom teljes kiőrlésű papírnak nevezte rajzórán a félfamentes rajzlapot, — teszek szalonnát a túrós csuszába (alaposan kisütve), használok cukrot a sütikbe (feleannyit), vettem már vattacukrot a gyerekeimnek (egyszer), és vittem már őket a mekibe is (vérvétel vagy fülfelszúrás után). Igaz, nemrég nagylányom megjegyezte, hogy ezáltal különösen felértékelődött a fájdalomdíj, de engem igazol, hogy a salátát ma is jobban szeretik a hamburgernél.

(...)

Azért én folytatom heroikus napi küzdelmemet családom egészségéért, néha még azt a kockázatot is vállalva, hogy elfogyasszam az agyonsózott csipszmaradékot, amely rejtélyes módon a biomüzlis csomag mögé került a spájzban.” 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Békanász a hasadon
2016. szeptember 30. 22:37
"sűrűn kérem ki négy orvos családtagunk, kezelőorvosom, gyógyszerészem, sőt, edzőm véleményét" Erről a Jóbarátok Récsölje jut eszembe, aki hajnali háromkor is hivogatta doktor Pöcsömöt és meg volt sértődve, amikor elhajtotta.
bölcsuhú
2016. szeptember 30. 22:36
folyt. Azért tartom alpnak az élettani folyamatok megismerését, mert ezáltal fel van az illető vértezve a médiából áradó hülyeségek ellen! Példaául azt is tudni fogja, hogy a cukor szükségletünket nem csak a sokat kritizált fehér cukor révén visszük be a szervezetünkben, hanem számtalan növényi és állati táplálékkal is. A fehér cukor egy diszacharid, amely két monoszacharidból áll (glükóz és fruktóz) s az előbbi a szervezet alap fűtőanyaga! Semmi mérgező nincs benne! S nem árt azt sem tudni, hogy az emésztés és anyagcsere révén minden összetett vagy egyszerű cukor glükózzá (szőlőcukor) alakul a szervezetben! S glikogén formájában tárolódik ( azt meg állati termékekkel is bevisszük, ahogy a laktózt is). De hasonlóan téves nézetekkel bombáztak már a koleszterin, a különböző állati húsok (vörös/fehér), stb. terén is. Kész átverésként!
bölcsuhú
2016. szeptember 30. 22:36
Mi lenne, ha előbb megismerkednél az emberi testtel, s főleg az emésztőcsatornával s annak működésével , az anyagcsere folyamatokkal? Tudsz róla, hogy óriási harc folyik a foygasztókért a civilizált (nyugati) világban s e célból nem átalnak bármit bevetni, hogy az embereket leszoktassák/elrémitsék a konkurencia termékeiről? S ehhez mindig találnak magukat szívesen prostituáló orvosokat, dietetikusokat, kutatókat is. Szinte nincs már olyan élelmiszerünk amiről ne mutatták volna ki "neves" brit tudósok, pro és kontra hogy mennyire h káros/egészséges. Pedig hát csak a hozzáadott mesterséges anyagok lehetnek, hiszen természetes mérgező anyagokat nem árulnak mostanában sem boltban, sem piacon. mesterségeseket - bekeverve - annál inkább. A jelszó nem az kell legyen hogy mit együnk (amit kíván a szervezetünk, amire szüksége van), hanem hogy mennyit! A mértékletesség az alap!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!