De csak kari!

2016. szeptember 26. 11:58

A 2013-as nagy tüntetések után a kormány 2014-ben elfogadta az új felsőoktatási stratégiát, ami ellen kezdetben ugyan szintén felléptek páran, de aztán vélhetően belátták, hogy jó irányba indultunk. Interjú.

2016. szeptember 26. 11:58
Palkovics László
24.hu

Fidesz-tag volt?

Sose voltam, most se vagyok.

Más párt környékén megfordult?

KISZ-titkár voltam a műszaki egyetemen. De csak kari! Megnézték, ki a legjobb tanuló, én voltam az, és felkértek. Úgy három hónapig tartott, aztán megszűnt a KISZ, s vele a KISZ-titkárság. Bennünket akkoriban leginkább az foglalkoztatott, hogy jó, jó, rendszerváltás, de hát összeomlott a magyar ipar, mihez kezdünk most a diplománkkal. Legközelebb 2001-ben, az első Fidesz-kormány alatt kerültem a politika közelébe, pontosabban a tudományos közéletbe, 2003-ig vezettem az Országos Műszaki Fejlesztési Bizottság elnökségét. Amúgy folyamatosan a felsőoktatásban tevékenykedtem, ilyenformán kapcsolatban álltam a mindenkori kormánnyal. (…)

Mióta ön két éve átvette az oktatásirányítást, ritkultak a Hoffmann Rózsa idején mindennapos balhék, sehol egy hallgatói tüntetés, egy jó kis pedagógusdemonstráció. Mi a titka?

Az együttműködés, a közös munka, és az, hogy valóban huszonegyedik századi oktatást szeretnénk. A 2013-as nagy tüntetések után a kormány 2014-ben elfogadta az új felsőoktatási stratégiát, ami ellen kezdetben ugyan szintén felléptek páran, de aztán vélhetően belátták, hogy jó irányba indultunk. A köznevelésben pedig már 2012-ben elkezdtük az átalakítást, a mai napig tartunk kerekasztal-tárgyalásokat.

Ahová a pedagógustüntetések főszervezői, Pukli István és Pilz Olivér be nem teszik a lábukat.

Kár, mert aki nem jön el, annak véleményét nehéz meghallgatni.

A Tanítanék mozgalom vezetője szerint javasolhat ő bármit, a kormány tesz a véleményére.

Szerintem viszont a javaslataik jelentős részét mára teljesítettük. De nézzük csak meg: a pontjaik között több a kritika, mint a valós javaslat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madarasi.abel
2016. szeptember 26. 13:52
" Ezt leküzdendő került be a komplex természettudomány című tárgy. Amihez nincsenek meg a feltételek. Valóban nincs kidolgozott tananyaga." lol. nincs kidolgozott tananyaga. de már tanítják :) Szerencsére a magyar tanár kreatív, majd csak kitalálja, mit, hogyan kellene tanítani egy olyan tárgyról, amiről csak annyit lehet tudni, hogy a neve: komplex természettudomány Bameg, Magyarország, 2016
madarasi.abel
2016. szeptember 26. 13:46
"1990-ben kire szavazott? Annyira régen volt… Nem emlékszem. Tán itthon se voltam. És ’94-ben? Akkor a Fideszre." a kis ex-szdsz-es malacka :)
madarasi.abel
2016. szeptember 26. 13:41
Hülye Járások Államtitkársága
matykox
2016. szeptember 26. 13:01
Helyes, Palkovics úr, az irány jó, bár még sok dolog lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!