Őszödország

2016. szeptember 19. 19:03

Az egykori miniszterelnök ragaszkodik az őszödi hagyományokhoz, és ismét hazudik, ezúttal nem Őszöd előtt és Őszödön, mint tíz éve, hanem Őszödről.

2016. szeptember 19. 19:03
Gulyás Balázs
Magyar Nemzet

„Kisfiam, a kommunisták hazudnak! – hányszor hallottam ezt az egyszerű igazságot néhai apai nagyapámtól, és hányszor legyintettem rá! Akkor azt hittem, én ennél már lényegesen korszerűbben gondolkozom, hiszen a világ nem fekete-fehér. Azóta rájöttem, a nagyapáknak megvannak a maguk egyszerűen működő igazságai. Ezt tanultam meg 2006 szeptemberében, az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésekor.

Gyurcsány Ferenc hosszú interjút adott a Magyar Narancsnak a beszéd napvilágra kerülésének tizedik évfordulóján. Az egykori miniszterelnök ragaszkodik az őszödi hagyományokhoz, és ismét hazudik, ezúttal nem Őszöd előtt és Őszödön, mint tíz éve, hanem Őszödről. Pedig fontos volna, hogy ne Gyurcsány hazugságai maradjanak meg az utókornak a tizedik évfordulóról. Akik akkor alsó tagozatos általános iskolások voltak, ma már választópolgárok – ezért láttam szükségét az említett interjú »javított kiadása« megírásának.

(…)

Nézzük tehát, mit és miképp ferdít Őszöd szónoka tíz esztendővel az eseményeket követően. Gyurcsány igyekszik súlyos örökségét amennyire lehet, megszépíteni. Az interjú elején kijelenti, nem bánná, ha egyszer kiderülne, miképp szivárgott ki a szerinte »szenvedélyes« beszéd, amely »az egyik legjobb szöveg a rendszerváltás óta. Előadása nem »szenvedélyes«, hanem szimplán alpári volt, komoly napilapban idézhetetlen jelzőkkel. Gyurcsány azzal, hogy temperamentumosnak lódítja beszédét, azt kívánja elfedni, hogy egy hazáját szerető államférfi egyszerűen nem beszélhet így az őt megbízó országról, még akkor sem, ha baloldali. Odáig jut, hogy a szónoklatban csupán két-három »kiszólás, káromkodás« van, amelyek a gonosz ellenfelek kezébe erős fegyvert adtak. Magyarán, megítélése szerint ő csak őszinte volt, mások forgatták ki a szavait.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2016. szeptember 20. 11:24
Résztvevôk az orosz államadósság lebontásában Cégnév Tulajdonosok* Érdekcsoport Pályázat tárgya Pályázat össz. (M USD) Szerzôdés össz.(M USD) Behozott polgári árú Állapot System Consulting Rt. System Consulting Inc.(USA),Kapolyi László Kapolyi László Szén 300 120** Villamos energia Agrolízing Kereskedôház Rt .Bábolna Rt., Intertraverz Rt., Traktoroexport (RU), Finex Inc. (USA) Hujber Ottó Kombájnbesz. 19 9 DON-1500 kombájn Megvalósult Tér és Forma Rt. AVA Kft., Farabi Foundation (LI), Benza György, Pfandler Katalin, Koltai Gábor Nem ismert Tgk. reexport 20 50 GAZ típusú teherautó Rendezetlen Famáka (Lorry) Kft. ALTRO GmbH (AT), Qwertel Rt., Zilahy Ferenc Máté László Tgk. behozatal 10 10 ZIL típusú teherautó Rendezetlen Bertinus Kft. *** Rieb György, Rieb Györgyné, Bachmann Edvin Máté László Szgk. behozatal 10 10 Aleko szgk. Rendezetlen Ples Rt. PLES GmbH (AT), Wheel Impex Ltd. (GB) Máté László Vasúti tgk. vásárlása 51 51 Textilgép Rendezetlen Vagon Lízing Pénzügyi Rt., (Machinetrade Rt.) Intertraverz Rt., Hunga-Rus Rt. Hujber Ottó Vasúti tgk. vásárlása 30 80 Vasúti teherkocsi Folyamatban Petroltank Rt. Intertraverz Rt., Hunga-Rus Rt. Hujber Ottó Kôolajtároló tartályok alapanyagának beszerzése 10 80 Tartálypalást, csôbuga Rendezetlen Mahart Rt. ÁPV Rt. Magyar állam Hajó beszerzése 44,7 44,7 5 db. tengeri hajó Folyamatban Nádor - '95 Rt. Szász András, Bartha Delbár Máté László Gépjármuvásárlás és -reexport 200 50 Metróvagon reexport Rendezetlen Speed-Ex Kft. Travnik István, Farkas Zsuzsanna Nem ismert Traktorbehozatal 0,5 0,5 traktor Folyamatban André Central Europe Kft. André et CIE S.A. (CH), Istvan Scheftsik Nem ismert Acéltermékek behozatala 50 50 - Rendezetlen Swell Kft. Travnik István, Farkas Zsuzsanna Nem ismert Traktorbehozatal 0,5 0,5 traktor Folyamatban * A jelenleg hatályos cégbírósági adatok szerint; ** Két ütemben 60 millió USD; *** Átvette a Lorry Kft.
enes
2016. szeptember 20. 10:16
Egyszerűen hihetetlen, még mindig nem tudjuk, hogyan került ki a hanganyag.
lilla
2016. szeptember 19. 21:46
Mar kezdtem csodalkozni... ;)
pemete jakab
2016. szeptember 19. 21:01
Az egykori Öszödországból mára Mutyiország lettünk. Alapjaiban szinte semmit sem változott. Azok vannak és voltak hatalmon, akiknek már rég börtönben lenne a helyük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!