Vidám vasárnap?

2016. augusztus 17. 07:00

Az egyszer már csúfosan leszerepelt vasárnapi boltzár témájának minapi felmelegítése és kaotikus kommunikációja kapcsán bámulatos makacssággal követi el összes korábbi hibáját a kormány.

2016. augusztus 17. 07:00
Facsinay Kinga
Magyar Nemzet

Egyébként épp ez a legérthetetlenebb: miért pont a kiskereskedelmi szektor sorsa foglalkoztatja ennyire a kormánypolitikusokat? Éppúgy a hétvégén is dolgozniuk kell az orvosoknak, az ápolóknak, a pincéreknek, a tűzoltóknak, a rendőröknek, a mentőknek, a vasutasoknak, a villamos- vagy a buszsofőröknek, és még sorolhatnánk a hasonló foglalkozásokat. Mégsem akar a kormány beavatkozni e szakmák meglévő viszonyaiba azzal az felkiáltással, hogy az anyáknak jogukban áll a családjukkal elkölteni a vasárnapi ebédet.

Persze a Fidesz végső érvként mindig a hazai kis boltok támogatásának szándékával takarózik. Ezzel egyet is lehetne érteni: hiába lett például a kormány stratégiai partnere a brit Tesco, attól még Svájcban adózik inkább, és becslések szerint ezzel a húzásával tavaly hárommilliárd forint bevételtől fosztotta meg a magyar költségvetést. A multinacionális láncok átlátszóan diszkriminatív büntetésénél azonban – amit Brüsszel jó eséllyel elmeszelne – vannak jobb módszerek is a magyar vállalkozások támogatására. A szakma szerint külföldön például kedvezményes hitelekkel, közös beszerzési bázisok, logisztikai központok kiépítésével segítik a hazai kis boltokat. Az ágazatnak amúgy is most a munkaerőhiány a legégetőbb problémája, ezen pedig nem segítenek a kormány képtelen ötletei.

Hacsak nem az a valódi cél, hogy ezzel a hadművelettel tereljék el a figyelmet a Fidesz körüli sorozatos korrupciógyanús botrányokról. Így a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető – egyben »feltaláló« – Rogán Antal vagy a fideszes Mengyi Roland ügyeiről, netán Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos és köre szédületes gyarapodásáról.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2016. augusztus 17. 19:16
fk https://www.youtube.com/user/vidamvasarnap hit gyüli fk elbitorolja???
Lanchaster
2016. augusztus 17. 18:48
Elég gáz, ha egy újságíró nem tud különbséget tenni a közfeladatot ellátó személyek, és munkakörök ( mentős, rendőr, tűzoltó... ) valamint a boltokban vasárnap dolgozó kulimelósok között. A visszaállított vasárnapi nyitva tartás egyébként totálisan értelmetlen, csak arra jó, hogy elcsessze azoknak a napját, akiket berángatnak a déltől-zárásig üres üzleteket őrizni.
puszika
2016. augusztus 17. 15:55
Ez a te bajod leányom! Állsz szemben a fallal,úgy húsz centire és nyomod ezt a béna szöveget. Gondolkozz/tudom nehéz/!!.Bezárt boltokkal is van élet vasárnap,de tömegközlekedés,rendőrség,tűzoltóság..........nélkül nincs. Ilyen egyszerű ez te kis buta!!!!!!!
Viz Elek
2016. augusztus 17. 15:36
Én csak azt nem értem miért kell a tescot azért cikizni mert Svájcban adózik, ha Andi Vajna meg Romániában.Vagy ez az utóbbi rendben van mert ő a kedves vezető haverja?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!