5 tipp, hogy végre szabad lehess

2016. július 08. 16:10

Arról senki sem beszél, hogy mások szeretete hogyan tud befolyásolni és visszatartani attól, ami valóban boldoggá tenne. A mai bejegyzés azoknak szól, akiknek ideje megtanulni igent mondani a saját boldogságukra.

2016. július 08. 16:10
Oravecz Nóra
Oravecz Nóra blogja

1. Eléggé akarod? 

Tudom, ahhoz, amire annyira vágysz rengeteg pénzre van szükséged, aztán ott a másik probléma, senkit sem ismersz, aki tudna segíteni, szóval igazából jó az, ami van.. de gondold csak végig: valóban ezekre a dolgokra van szükséged hozzá? Valóban képtelen vagy megteremteni a szükséges eszközöket? Érdemes néha inkább megnézni azt, hogy mik azok a képességeid, amik alkalmassá tesznek arra, hogy a nehézségek ellenére is képes legyél változtatni. 

A legjobb példa erre egy fiatal srác, akivel a BIG smart cities rendezvényén találkoztam kedden, ahol az appjukkal megnyerték a fődíjat, 10 000 eurót. Tegnap este mesélt arról, hogy eddig bizony nem volt befektetőjük, és elakadtak, de végre, itt a lehetőség - arról nem is beszélve, hogy azóta több befektető is megkereste őket.. Szóval néha érdemes csak kitartani.. Soha nem lehet tudni. Talán Te leszel a következő Parqly.

2. Beválllalod vagy sem? 

Vagy két hónapja annak, hogy a coachom feltette a kérdést: »Ha most bármit tehetnél, mi lenne az?«

Nem mertem kimondani, ugyanis még nem jött el az ideje, előttem állt egy könyv promó, úgyhogy inkább némán hallgattam, legbelül viszont hangosan visszhangzott a következő mondat: új életet kezdenék! Tudtam, hogy júniustól jó pár hónapra szabad leszek, és onnantól rajtam áll, hogy mit kezdek az életemmel.

Mióta 2014-ben visszaértem a 3 hónapos San Franciscó-i utamról tudtam, hogy a következő két év intenzív lesz, és olyan tudást, speciális gyakorlatot szerezhetek, ami később kifizetődik, utána pedig megvalósíthatom az álmaimat - azt pedig, amit felépítettem bárhonnan vihetem tovább. Viszont annyiszor hallottam, a "felelősséggel tartozol a követőidért, fókuszálj rájuk"mondatot, hogy egyre távolabb került tőlem az a valami, amit valójában szerettem volna csinálni, én pedig frusztrálttá váltam. Egy szerepbe bújtam, ami idegesített. Nem akartam Teréz anya lenni, mégis mindenki ezt várta el tőlem.. Novemberig bírtam. Akkor mindent magam mögött hagyva visszamentem San Franciscóba, ahol egy hónapot töltöttem, hogy megkapjam a válaszaimat. Sikerült. Megismerkedtem valakivel, aki új kapukat nyitott ki előttem, de erről az új könyvemben is olvashatsz. Akkor tudtam, idő kérdése, és léphetek, és indulhat az igazi kaland. 

FONTOS: Néha csak tudni kell, hogy mikor jött el az idő, hogy megváltoztass mindent. Számomra egyértelmű volt: minden túl kiszámítható volt, túl egyszerű, semmi kihívás sem volt előttem. Azt is tudtam, hogy luxus 27 évesen unatkozni - ugyanis a következő legalább 5 hónap erről szólt volna.. -, úgyhogy változtatnom kell. Aztán június elején kaptam egy e-mailt egy lehetőségről, ami egyértelművé tette, hogy élek vele. Amit biztosan tudok: onnantól, hogy döntesz és nem halogatsz tovább, hirtelen minden támogatást megkapsz, és egy percig sem lesz kérdés az, hogy jól döntöttél-e.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orion
2016. július 09. 12:12
Sírva könyörgök, Oravecz Nórikát neeeeeeeeeee!!!! (Tudom, görgessem át...)
orion
2016. július 09. 12:12
Sírva könyörgök, Oravecz Nórikát neeeeeeeeeee!!!! (Tudom, görgessem át...)
atila68
2016. július 09. 09:47
Belegondolni is szörnyű mi mehet végre azokban a fejekben ahol erre profittermelő igény keletkezik. Arlet, segíts már!
Tintamin
2016. július 09. 07:18
Gyanús, hogy a kommentközösséget teszteli a Mandi szerkesztősége Nórikával meg asztrológiával, meg hasonló trollhuszárkodásokkal, vidám:)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!