Csak az LMP-nek vannak valódi válaszai

2016. június 07. 16:15

A rendszerpártok, a Fidesz és az MSZP valójában ugyanazt a bukott gazdaságpolitikát valósítják meg, amelynek a célja, hogy minél inkább kiszolgálják az országra összeszerelő üzemként tekintő külföldi nagyvállalatokat. Interjú.

2016. június 07. 16:15
Szél Bernadett
Magyar Nemzet

Mivel próbálná meggyőzni az embereket, hogy az LMP mellé álljanak, ne pedig egy olyan párthoz, amelyről elhiszik, hogy a Fidesz kihívója lehet?

Mert csak az LMP-nek vannak valódi válaszai a 21. század kihívásaira. A rendszerpártok, a Fidesz és az MSZP valójában ugyanazt a bukott gazdaságpolitikát valósítják meg, amelynek a célja, hogy minél inkább kiszolgálják az országra összeszerelő üzemként tekintő külföldi nagyvállalatokat. Ezért nő a szegénység, ezért kerülnek egyre inkább kilátástalan helyzetbe a hazai kis- és közepes vállalkozások. A Jobbik és az LMP között szerintem világosak a különbségek, ráadásul én semmiképpen nem tekintenék hitelesnek egy olyan pártot, amelyik szavakban az ország szuverenitásáért harcol, de közben ezer szállal kötődik Oroszországhoz, és lelkes támogatója az országot hosszú évtizedekre függőségbe és adósságcsapdába taszító paksi bővítésnek.

Az elmúlt időszak fontosabb időközi választásai viszont azt mutatták, hogy a választók azt a jelöltet támogatták – legyen jobbikos vagy baloldali –, akiről elhitték, hogy meg tudja verni a Fideszt…

Aki kormányra kerül, annak nem lehet csupán annyi a programja, hogy le kell váltatni a Fideszt. Minden választás azon alapul, hogy az embereknek meg kell ismerniük a programunkat, az elképzeléseinket. Nekünk pont az a feladatunk a következő időszakban, hogy a választók ne csak azt tudják az LMP-ről, hogy ez az a párt, amelyik nem fogott össze más párttal, hanem azt is, hogy pontosan milyen alternatívát kínálunk. El kell magyaráznunk, hogy nálunk a béremelés nem csupán üres ígéret, hanem egy új gazdaságpolitika kezdete. Hogy a földrablást nem csupán azért akarjuk megakadályozni, mert elfogadhatatlan a korrupció, hanem azért is, mert szerintünk a kisgazdaságok jelentik a vidék jövőjét. El kell mondanunk, hogy mi nem kizárólag azért akarjuk megakadályozni a paksi bővítést, mert az atomenergia veszélyes, hanem mert tudjuk, hogy a megújuló energiára való átállás adhat valódi lendületet a gazdaságnak, és teremtheti meg az ország függetlenségét. Ez egy sziszifuszi munka, de el kell kezdeni. Nem lehet úgy, hogy összeállunk azokkal, akiket meghaladni próbálunk.

Korábban azt lehetett hallani, hogy Schiffer András a gátja bármilyen együttműködésnek, ezek szerint ön is megy tovább ezen az úton?

Ez nem András döntése volt, hanem a kongresszusé. A nem az nem. Ilyen egyszerű. De ahogy mondtam már, ügyek mentén tudunk együtt dolgozni. Elég csak arra gondolni, amikor a Kossuth téren földügyekkel kapcsolatban tüntetést szerveztünk, és minden párt a színpadra állt, amelynek a kormányéval ellentétes véleménye volt. Most, hogy zajlik az MSZP népszavazási kezdeményezése az állami földek eladásának tiltásáért, mi is ott állunk a piacokon, az utcákon, és gyűjtjük az aláírásokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2016. június 08. 12:23
Szél ütést kapott a Bernike a zöld almától! :D
catalina9
2016. június 08. 07:33
"...Megkezdődött a 18. Budapest Pride, a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) közösség fesztiválja a budapesti Toldi moziban vasárnap este. ....Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója köszöntőjében elmondta: művészként fontos az igazság, hiszen meg kell ismerniük azt, amit éreznek, és azt ki kell tudniuk fejezni. ...A rendezvény vendége volt mások mellett Svédország, Finnország és Belgium budapesti nagykövete, SZÉL BERNADETT és Schiffer András, az LMP társelnöke, Bajnai Gordon, az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért szövetség vezetője és Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke, a Milla Egyesület elnöke. A Demokratikus Koalíció közleményben üdvözölte a vasárnap induló egyhetes Budapest Pride Fesztivált, amelynek rendezvényein képviselőik is részt vesznek." van itt már összefogás....
catalina9
2016. június 08. 07:28
klorofilldémon...
Békanász a hasadon
2016. június 08. 00:20
Négyből hat helyen nem talált megfelelő zugot kisgyermeke megszoptatására Szél Bernadett augusztus elsején. Fontos, hogy az anyuka kiszámítható módon tudjon olyan helyeket találni a városban, ahol biztosítani tudja kisgyermeke számára az optimális fejlődéshez szükséges tápanyagot. http://csaladhalo.hu/cikk/hatter/szoptatnek-de-hol Az fel se merül, hogy nem az utcán kéne felnevelni a gyereket? Vagy ez csöves?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!