BREXIT: a tiltott gyümölcs

2016. június 12. 12:59

Két hét múlva a szavazók többsége a kilépésre fog voksolni. Ami azonban nem biztos, hogy végül tényleges kilépéshez fog vezetni.

2016. június 12. 12:59
Heckenast László
Messzelátó blog

„A demokráciát és a népszavazás intézményét komolyan vevő szavazók számára az is ingerlő lehet, hogy a parlamentben az összpárti szinten abszolút többségben levő EU-párti képviselők már előre jelezték: ha a nép a kilépés mellett dönt is, a parlament megszavazza, hogy az ország tagja maradjon az európai szabadkereskedelmi társulásnak (EFTA). Ez a szervezet pedig az uniós piachoz való hozzáférésért cserébe tagsági díjat számol fel, és megköveteli a munkaerő szabad áramlását. Vagyis Brexit ide vagy oda, alig változna valami.

Ezt az opciót a népszavazás előtt nyilvánosságra hozni óriási taktikai hiba volt: mert ez az akár cinikusnak is mondható hozzáállás nyilván nem az establishment, és az általa támogatott uniós tagság felé tereli a szavazókat.

Mindennek fényében egy a Lord Haywardénál is unortodoxabb módszerre, a saját megérzésemre alapozva úgy gondolom, hogy két hét múlva a szavazók többsége a kilépésre fog voksolni. Ami azonban nem biztos, hogy végül tényleges kilépéshez fog vezetni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marko11
2016. június 24. 12:38
"...nem biztos, hogy végül tényleges kilépéshez fog vezetni." Na, igen. Möszjő Szarközi is addig szavaztatta népét, amíg neki lett igaza. Cameron persze nem ez a típus. Esetleg majd az utóda?
moha
2016. június 12. 19:29
... a magyaroknak tényleg csak az eke szarva való...hablatyoltok mindenről...a lényegrőg amiről a szerző beszél..egy szót se ..egyik se....."sszpárti szinten abszolút többségben levő EU-párti képviselők már előre jelezték: ha a nép a kilépés mellett dönt is, a parlament megszavazza, hogy az ország tagja maradjon az európai szabadkereskedelmi társulásnak (EFTA). " lefordítom, hogy ezzel se kelljen vesződni..: ha a NÉP az mondja, hogy "kilépni" az elit meghekkeli azt... azon nem csodálkozom, hogy feudalizmusban szocializálódott elméknek nem tűnik fel...de ahol állítólag demokrácia van...ami a Népfelség uralma , melyhez képviselőket !! ( nem önjáró entitásokat) választ ott ez súlyos probléma ...a legsúlyosabb..végül is kiderül, hogy se a "kommunista" faszita" polgári " maszlag mentén nincsenek emberek..van a Nép..és az önjáró, de azt eddig titkoló elit..
jolly77
2016. június 12. 18:29
Furcsa lesz magyarázni, hogy miért nyertek nagy többséggel a bennmaradásra adott voksok... azt fogjátok mondani, hogy a cionzsidók belenyúltak! Fogadni, valaki?
Akitlosz
2016. június 12. 17:11
A szerző férfi létére jósnőnek ment? Hányszor volt már telitalálata a lottón?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!