A civilizációk összecsapása fenyegeti Európát

2016. május 09. 14:51

Egyszerűen nincsen kétség afelől, hogy egy „Európa Erőd” kialakítása elé nézünk, magas kerítésekkel, falakkal és szigorú bebocsátási ellenőrzéssel.

2016. május 09. 14:51
Mészár Kata
Danube Institute

„A migrációs roham kiváltó okának megértéséhez kulcsszerepet játszanak az afrikai kontinensen uralkodó, a történelem folyamataiban megfigyelhető állapotok. Afrika országainak népszaporulatát ugyanis korábban a betegségek tartották alacsonyan és a várható élettartam maximum 25 év volt. A nagy halálozási ráta magával hozta a túlélés érdekében tanúsított pubertás kori gyermekvállalást, ahol a cél a minél nagyobb létszámú család volt a társadalom fennmaradásáért.

A nyugati gyógyszerek megjelenése azonban kiküszöbölte a korábbi problémák jelentős részét, így a várható élettartam nagymértékben kitolódott: 2011-re 54 évre emelkedett, a vállalt utódok száma azonban továbbra is minimum 4 vagy 5 fő maradt. Erre egy kiváló példa Jacob Zuma, a Dél-afrikai Köztársaság elnöke, akinek több mint 20 gyermeke van különböző fiatal nőktől. A demográfiai robbanás tehát továbbra is fennáll, az USA népszámlálási hivatala szerint a föld népessége 2012 májusában elhagyta a 7 milliárd főt, melynek 14,3 százalékát az afrikai populáció teszi ki. Másik nagy probléma a kontinens számára a jelenleg is nagy munkanélküliség és az inkompetens kormányok romboló tevékenysége, melynek köszönhetően a legtöbb ország a törékeny államok (Fragile States) státuszába süllyedt. (...)

A növekedő információáramlás és a magas európai életszínvonal képe kecsegtető jövőképpel szolgál most és továbbra is ezeknek a fiataloknak. A legtöbb beáramló migráns képzetlen lesz, aki messze szocializálódott Európától, tehát közük sem lesz a fejlődő high-tech társadalmakhoz, és várhatóan túlnyomó részt muszlimok lesznek.

Egyszerűen nincsen kétség afelől, hogy egy »Európa Erőd« kialakítása elé nézünk, magas kerítésekkel, falakkal és szigorú bebocsátási ellenőrzéssel.

Mivel a muszlim családok nagysága eleve nagyobb, egy olyan világ várható, ahol az egész népesség 30 százaléka hamarosan muszlim lesz, és az a bolygó szegényebb lakosságára koncentrálódik. Lehetséges jövőkép, amikor is számtalan nincstelen muszlim a zárt kapukat támadja, amelyek csak a túlnyomórészt nem muszlim fejlettebb, gazdagabb világ számára nyújtanak belépést. Ennek eredménye lehet a valódi »civilizációk összecsapása«.

A mai globalizálódó világban az emberek könnyedén képesek meglátni, melyek azok a területek, ahol a jobb életkörülmények elérhetőek és ennek érdekében hajlandóak is országokat átszelni, hogy magukénak tudhassák azokat. Az afrikai országokban gyors gazdasági növekedést kellene elérni a változás érdekében. A rossz kormányzás is ellehetetlenül, az életszínvonal folyamatosan zuhan, a kisebb befolyó összegek a korrupció miatt az elit réteg zsebébe vándorolnak.

Európának pusztán önérdekből meg kell tenni minden tőle telhetőt Afrikában, hogy elősegítse a megfelelő kormányok kialakítását, a gazdasági növekedést és stabilizálja a régiót. Azonban ha nem következik be valami változás, ha nincs gyors cselekvés, a demokratikus nyomás súlya alatt egyik afrikai állam a másik után fog összeomlani. Ennek következtében tömeges munkanélküliség, a klímaváltozás kihívásai, a polgári zavargások összessége egy tragédiát szülhet az emberiség történelmében, amely egy Európába áramló, féktelen migránsáradatban ölt majd testet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Amondó
2016. május 09. 18:54
Előbb-utóbb gátat vetnek majd a bevándorlásnak, méghozzá számunkra ma még elképzelhetetlen eszközökkel. Pl. hajóágyúval kilőnek néhány gumicsónakot, aztán game over. Hogy ez mikor lesz? Könnyű megmondani. Amikor a jelenlegi bevándorlók teljesen leigázzák és uralják a néhai Európát, ezért eszük ágában sem lesz újabb betolakodókkal osztozni a zsákmányon.
kjkj945
2016. május 09. 16:34
A legnagyobb vallások a Földön (a táblázat felső becsléseket tartalmaz): Vallás százalék (1970) százalék (2007) százalék (2010) Keresztény 33,2% 33,32% 32,8% ezen belül: Római Katolikus - 16,99% - ezen belül: Protestáns - 5,78% - ezen belül: Ortodox - 3,53% - ezen belül: Anglikán - 1,25% - Muzulmán 15,6% 21,01% 22,5% Hindu 12,5% 13,26% 13,8% Buddhista 6,4% 5,84% 7,2% Szikh 0,3% 0,35% 0,3% Judaizmus (zsidó) 0,4% 0,23% 0,2% Bahái 0,1% 0,12% 0,1% egyéb vallás 12,3% 11,78% 11,7% nem vallásos 19,2% 11,77% 11,8% ateista - 2,32%
OHM
2016. május 09. 15:48
arabisztán, niggerisztán, fehér ember kussol is mán. nem lesz ennek jó vége, elmúlik a világbka!
Nannyó
2016. május 09. 15:40
Fel nem foghatom, hogy Afrika minden bajáért Európa a felelős, azt meg főleg nem értem, hogy miért csak Európa oldhatja meg az afrikai problémát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!