Zsaroláshoz és pénzszerzéshez használják a migránsokat

2016. május 24. 14:04

A világ egy olyan állapot felé halad, amelyben a menekültek jogait nem nemzetközi egyezményekben, hanem dollárban és euróban állapítják meg.

2016. május 24. 14:04
Árpási Botond
Danube Institute

„A lakóhelye elhagyására kényszerültek nyolcvan százaléka fejlődő országokban él. A világ egy olyan állapot felé halad, amelyben a menekültek jogait nem nemzetközi egyezményekben, hanem dollárban és euróban állapítják meg. Az Európai Unió május eleji döntése szerint a kvóták alapján elosztott menekülteket a tagállamoknak 250 ezer euró »szolidaritási hozzájárulás« ellenében nem kötelesek befogadni.


Rawlence több szempontból is »őrültségnek« tartja a fenti folyamatot, főként azért, mert »egy menekült befogadásának visszautasításával az ország egy munkaképes emberi lényt utasít vissza«, annak ellenére, hogy számos tanulmány szerint ezek az emberek hosszú távon a gazdasági növekedéshez járulhatnak hozzá. Részben ez volt az alapja 2015-ben Angela Merkel német kancellár érvelésének a nagy számú menekültkérelem elfogadásakor. David Miliband volt brit külügyminiszter, szombaton arra kérte a nemzetközi közösséget, hogy a »jelenleg táborokban élő legsebezhetőbb menekülteket gazdag országokban telepítsék le«, valamint a többiek munkához való jogát ismerjék el azok az országok, melyben tartózkodnak, olvasható az írásban.

A kenyai menekülttábor, Dadaab 400 ezer lakója kiépítette saját gazdaságát és közösségét. A kormány próbálkozásai ellenére nem sikerül átmeneti táborként kezelni, s az állandó jellegű utakkal, árammal és egyéb infrastruktúrával ellátott Dadaab egyre inkább városra emlékeztet. Ugyanakkor a nemzetközi támogatások kárba vesznek, hívja fel a figyelmet a szerző, holott az ENSZ eddig három generáció tanítását finanszírozta.

A választás, ami elé a befogadó országok álltak, tulajdonképpen gazdasági jellegű: a negyedszázad alatt a dadaabi menekülttábornak nyújtott támogatást egy menekülteket és kenyai lakosokat foglalkoztató városba is be lehetett volna fektetni, amely adó formájában »dollármilliókkal járult volna hozzá a szomáliai béke és fejlődés megteremtéséhez«.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2016. szeptember 17. 05:23
Ez egy ocsmány (eredeti) cikk, elfogult tengerentúli kioktató szemlélettel. "In its vulgar attempt to buy itself out of its international obligations, the European Union has started a bidding war."
Gusztav12
2016. május 26. 15:15
"Ezeket a tanulmányokat a migránsok is olvassák? Büszkének kellene lenniük, hogy 20 év múlva megmentik Európát." 2O év múlva Európa egy Kalifátus lesz... Bye bye fehér ember!
Gusztav12
2016. május 26. 04:08
A megoldás kézenfekvő! https://www.facebook.com/photo.php?fbid=855876834538841&set=p.855876834538841&type=3&theater
Morgen
2016. május 25. 11:56
Hagyjuk ezt! Nem kell háborúkat kirobbantani, hanem csökkenteni a népszaporulatot. Milyen gazdasági csodát várnak a migránsoktól? Beindítják a "bankjegynyomdát, vagy ránk erőltetik a létpénzt és dolgozhatunk látástól mikulásig a betelepültekre, akik évi 80 milliót érnek? Olvasott itt már valaki egy tanulmányt, amiben, fehéren-feketén , elemezhető módon le van írva, , hogy konkrétan milyen eszközökkel akarják beindítani ezt a "nagy találmányt"? Én egyet látok: Ha tele leszünk migránssal, többen fogják venni a "titiájpi" szemetet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!