Tessék szépen felállni

2016. április 01. 20:55

A mindenkori roma önkormányzatok többségében éppen azt az egyetlen dolgot nem tudták, vagy éppen nem akarták tenni, ami a legfontosabb feladatuk lett volna: képviselni a magyarországi roma állampolgárok érdekeit.

2016. április 01. 20:55
Rácz Tibor
hvg.hu

„Az utóbbi évek, sőt szinte a rendszerváltás óta eltelt idők is, szinte csak a balhéról szóltak az országos cigány képviselet környékén, s minden alkalommal bebizonyosodott, a képviselők többsége megélhetési politikus, de legalábbis kiszolgálja az éppen aktuális rendszert, szavazatokat gyűjt, buszoztatja a cigányokat, lehúzza a saját népét, csak azért, hogy egy kicsi csurranjon neki is a jóból.

Éppen ezért merült fel bennem a kérdés már sokadszor: egy majdnem látszatdemokráciában valóban szükség van olyan látszatszervezetre, mint az ORÖ? Amit egyébként többségében látszatpolitikusok alkotnak, akikről még Farkas Flórián az ORÖ korábbi elnöke, jelenlegi miniszterelnöki biztos is megerősítette a HVG-nek 2012-ben adott interjújában, hogy megélhetési képviselők? Farkas egyébként pont ezt használta ki az elmúlt 25 évben, ez játszott a kezére abban, hogy a rendszert kiszolgálja, hogy a markában tarthatta a roma politikát. Így lehetséges az, hogy ő irányíthatta az ORÖ legnagyszabásúbb programját, amiből sokak gyanúja szerint annyi pénzt vett ki lekötelezettjei közreműködésével, amennyit a maffiamódszerekkel dolgozó szervezett bűnözés figurái is megirigyelnének.

Tapasztalataim szerint a mindenkori roma önkormányzatok – akár az országos, akár a helyi kisebbségi érdekképviseletek – többségében éppen azt az egyetlen dolgot nem tudták, vagy éppen nem akarták tenni, ami a legfontosabb feladatuk lett volna: képviselni a magyarországi roma állampolgárok érdekeit.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2016. április 03. 17:06
Nem az a baj "spanyolviaszt" feltaláló álhír ötlők! A baj ott kezdődik, hogy a szegény romák akárhogy igyekszenek, a cigányoknak rosszul megy! Ekkor jönnek a HIVATÁSOS ROMA-SZAKÉRTŐK, hogy felkarolják a ROMA érdekeket, hogy a cigányság körülményei javuljanak! Megszüntetni a szegregációt, hogy ők , a mentorok kapják a suskát, a szegény roma meg az agyvérzést, a sok süket dumától.. De a mini Gandhi az legalább a családjával mulatta el a "pínzt"- a romákat támogató Mentorok pedig eltűntek, mint a szürke szamár a ködben.
Bokros Birka
2016. április 03. 07:58
Héber Világ Gazságának feladata lenne a hiteles tájékoztatás és nem Soros rabboni politikai propaganda sajtójának lenni. Tessék szépen felállni a stábnak bajai hamis videósok és honkupec együttes.
enes
2016. április 02. 20:19
Felállni vagy megszűnni? Szó volt már a megszüntetésről. DE az ENSZ, az AI, a Hels.Biz... stb... mennyire ordítana, ha valóban megtörténne.
Sitiveni Klein
2016. április 02. 10:27
"Tessék szépen felállni" Nem! Leülni tessék!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!