Iránytű a lopáshoz

2016. április 29. 07:27

Ha csak a jobboldali orgánumokat olvassuk, nézzük, hallgatjuk, ott igazában csak Medgyessy Péter Alstom-ügye szerepel vezető helyen, az MNB és Matolcsy pénzszórása marginális hír.

2016. április 29. 07:27
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

„Párhuzamosan fut két botrány. Azaz semmi nem fut párhuzamosan, ha ugyanis csak a jobboldali orgánumokat olvassuk, nézzük, hallgatjuk, ott igazában csak Medgyessy Péter Alstom-ügye szerepel vezető helyen, az MNB és Matolcsy pénzszórása marginális hír. Azaz, ha csak kormánypárti médiából tájékozódik valaki, akkor a baloldal nemzetközi botrányáról kap információkat, pedig hát nagyságrendekkel többről van szó - ráadásul közpénzeket érintően - a jegybankelnök esetében. Az előbbinél parlamenti vizsgálóbizottság után kiált a Fidesz, az utóbbinál mindent rendben lévőnek talál. (...)

Ne foglalkozzunk most azzal, hogy lehetett-e az akció mögött korrupció, mindenesetre Medgyessy azt mondja, áll a parlamenti vizsgálóbizottság elé; derüljön ki az igazság. És bár a hazai parlamenti bizottsági vizsgálatok még soha nem derítettek ki semmiféle igazságot, higgyük el, ezúttal másként lesz. (Erős naivitás kell hozzá.) Félő, hogy ezen az úton semmit nem fogunk megtudni, persze, ha a hajdani kormányfő nem teljesen tisztázott módon jutott pénzhez, az derüljön ki és legyenek következményei. Van azonban a történetnek egy másik szála, ami mindannyiunk, tehát valamennyi állampolgár számára ijesztő. Mert míg a közpénz szórására vállalkozó Matolcsy esetében rejtve maradnak azok a magánszemélyek, akik az MNB alapítványain keresztül jutottak pénzhez, addig Medgyessynél a feleség neve és számlája, mi több az intimnek szánt kommentár (»Születésnapi ajándék«) is nyilvánosságra került, ki tudja milyen hírforrásból; az ügyészség, vagy a bank juttat ehhez az információhoz a kormánylapot. És ez ebben az ijesztő: a hatalom, ha érdekei úgy kívánják, átlép minden (jogi)normát. Kiteríti titkainkat, hogy kiteríthessen bennünket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuc-kuc
2016. április 30. 06:29
Ne feledjük a KORRUPCIÓ A FIDESZ kormányprogramja , s ezt ORBÁN főtanácsadója mondotta s a korrupció lopás nélkül csak írott malaszt lenne. Tehát amikor Orbán 2014-ben a programról csak annyit mondott hogy FOLYTATJUK akkor bizony a lopásra a nemzet a haza kifosztására gondolt ....s teljesíti is a 2014-es ígéretét ezerrel.
áfonya
2016. április 30. 06:23
Hogy mennyire értettek az atomhoz a szocik látszik Paksot majdnem felrobbantották a franciákkal ,és ezek sok száz milliós tanácsadó pénzt zsebre vágtak.Ballib kormánynak annyi esze se volt hogy a francia kivitelezés nem azonos az oroszokéval ,sok száz milliárd arra ment el hogy a franciák elbarmolt munkáját az oroszok helyre tegyék.
áfonya
2016. április 30. 06:13
Bár mennyire vakaróznak a szocik a magyar nép alól ők lopták ki a magyar állam vagyonát ,ezzel együtt a munkahelyeket a megélhetést is.
áfonya
2016. április 30. 06:08
balbakó [Hozzászóló kiszűrése] 2016. április 29. 09:58 mszp-szdsz kormányzás alatt ment az Alstom program ,,,,ki is mondta ,,hát Mónika nálunk a pénz mi szabjuk meg ki kap belőle ..Fidesz biztos nem kapott belőle ,mert a komcsik sose szerették megosztani a koncot.Alstom ügy a szociké .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!