A ’68-asok vége

2016. április 08. 09:35

Világ liberálisai, egybesüljetek végvonaglásotokban, mielőtt a történelem antifukuyamista pöcegödrében köttök ki!

2016. április 08. 09:35
Lovas István
Magyar Hírlap

„És hogy még jobban élvezzük a látványt, nézzünk körbe Európában liberális szemmel!

Ausztriában a »szélsőjobboldali« Szabadság Párt messze a legnépszerűbb. Belgiumban a szakadár flamand N-VA. Svájcban már régen a radikális jobboldalt imádja a hegyek, tehenek, bankok és egymás feljelentésének népe. A minta Svédország lezárta a migránsok előtt skandinávosan nyitott határait. Finnország dettó. Ahol az aranyos Igaz Finnek radikálisabbak a mi Jobbikunknál. Dánia? Hol van már ott is a tavalyi liberális hó, melynek utolsó pelyhét is arrébb rúgta a »szélsőjobboldali populista« Dán Néppárt? 

És mi? Azért nekünk sem csak a vigaszág maradt: az egyik legnépszerűbb amerikai honlapon, a Huffington Poston tegnap jelent meg ezzel a korszakosan szörnyű címmel az írás a falon: »A liberalizmus kimúlása«. És kiknek köszönhető az írás szerint ez az alkony? Az elmúlt évtizedben elsősorban a török és magyar »populista teljhatalmú uraknak«. Akikhez most még Lengyelország és India vezetői jönnek, de már készülődik Franciaországban Marine Le Pen és Amerikában Donald Trump, zokog a Huffi.

Világ liberálisai, egybesüljetek végvonaglásotokban, mielőtt a történelem antifukuyamista pöcegödrében köttök ki!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2016. április 08. 21:58
Magyarország és Törökország teljhatalmú urainak köszönhető a liberalizmus világméretű bukása? Hát ez vicces. Ja, amúgy Törökországban mikor volt totális nyugati liberalizmus?
wtf?
2016. április 08. 16:46
Szerintem Fukuyamának igaza van,tényleg véget ért a történelem–csak másképp:itt az apokalipszis...
kjkj945
2016. április 08. 14:55
http://www.szepi.hu/irodalom/vers/tvers/tv_089.html Akik meghaltak. Akikkel tele vannak az ideggyógyintézetek, akik megőrültek, alkoholisták vagy bűnözők lettek. Akik nem bírták tovább cipelni a nehéz csomagot. Teremtő Isten, mi minden van abban a csomagban! Ekkora csomaggal nem lehet sehová elutazni. Pedig mi mindenhová kapunk útlevelet. Minket bárhová simán kiengednek. Rólunk tudják, hogy a világ végéről is visszajövünk. Mi nem tudunk és nem akarunk máshol élni, csak itt! Nekünk itt még feladataink vannak. Mi látogatjuk az elfekvőket. Temetjük apáinkat.
KisKoller
2016. április 08. 12:14
Ha azt látom, hogy egy halálra várt, vén alkoholista tort készül ülni a liberalizmus sírján, már tudom, hogy az még nagyon sokáig fog élni. Tudja ezt Lovas Pista is, ebbe a tudatba őrült bele, méltóságteljes halált kívánok drága Uram! Kevesebb fröcsögéssel és béltartalom-ürítéssel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!