Kockás lövészárok

2016. április 14. 17:11

Mindenki eltűnődhet azon, szeretne-e ilyen légkörben oktatni, vagy éppen ebben az egészben diákként, szülőként részt venni.

2016. április 14. 17:11
Korompay Csilla
Magyar Hírlap

„Mindenki eltűnődhet azon, szeretne-e ilyen légkörben oktatni, vagy éppen ebben az egészben diákként, szülőként részt venni. Valószínű, hogy a kettészakadt pedagógus- és szülői közösség Puklit nem túlzottan aggasztja, hiszen a mozgalom legfrissebb indítványa, az országszerte felállítandó »kockás körök« nagyjából a Telekiben »kidolgozott« modellt képeznék le, kockás és nem kockás részre osztva a tantestületeket. A mozgalom akcióinak öt százalékot meg nem haladó átlagos támogatottságát tekintve a veszélyt nem kell túldimenzionálnunk, ám minden egyes intézményben, ahol esetleg megvalósul a terv, veszítenek a pedagógusok, a tanulók és a szülők is.

A tizenkét pont szakmainak álcázott frázisai mögött egyértelmű a politikai szándék – a polgári kormány összes köznevelési intézkedésének felszámolása –, hiába terjesztik szórólapjukon követeléseik rövidített változatát, amelyből elegánsan kihagyták például a hit- és erkölcstanórák vagy a mindennapos testnevelés eltörlését, ehelyett csupán a »tanulói terhek csökkentése« szerepel. Mint ahogy a »tankönyvválasztás szabadsága« valójában a korábbi, barátaik és üzletfeleik által kiadott könyvek visszahozását jelentené. Ezekről a kérdésekről – és gyakorlatilag a pontok mindegyikéről – azonban a kerekasztal is tárgyal, ott akadémikusokkal és tanárképző intézmények vezetőivel, oktatóival folytathatnának valóban szakmai vitát a »civilek«. Azonban ez nem tetszik nekik, mert az utcán lózungokat kiabálni kevésbé megerőltető.

Az már végképp a fantázia világába tartozik, hogy mi lenne, ha tanárok tömegei alakítanák meg kockás köreiket, így teljesen átpolitizálva az oktatás világát, azonban érdemes eljátszani a gondolattal, főként azért, mert a mozgalmárok víziója szerint a társadalom legalább nyolcvan százaléka mellettük áll, tehát számukra realitásként jelenik meg ez, kivetnivalót sajnos mégsem látnak benne. Pedig a kockás árokásás következtében hosszú távon a kockás többségű iskolákat vélhetően elhagynák a nem kockás pedagógusok, és a velük egyetértő szülők is máshová vinnék gyerekeiket. Vagyis megvalósulna a politikailag szegregált oktatás, ami agyrém.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2006erlelo
2016. április 15. 13:39
Kár , hogy a pedagógus társadalom nyilvánvalóan többségi, normális, nem balhézni, tanítani akaró része nem vetette ki magából a baliberós Pukli önjelölt néptribunt.Bajban vagyok, mert van néhány, kedvenc, nem is olcsó kockás ingem, de Pukli ember miatt kicsit tartok attól, hogy az utcán pulista pedagógusnak néznek, holott életemben nem nem tartoztam a most sztárolt foglalkozásbeliek közé.Mindegy, hordom őket.Még mindíg elegánsak lesznek, mikor a puklisokról már szó sem esik.
yes_we_can
2016. április 15. 01:05
Követelem,hogy a baloldal ne sajátítsa ki a kockás inget!
kitiltott
2016. április 15. 00:46
tehát akkor a baloldal követelése Az Ávos ivadék Pumuklin keresztül a következő: minden munkavállaló saját maga szabhassa meg hogy : Ki legyen a főnöke Mikor kezd el dolgozni Meddig dolgozik Mit dolgozik Mennyit dolgozik Mennyiért dolgozik És ezt a "munkát" senki sem minősíthesse" és ezt nagyon nagyon komolyan is gondolják.. Margit noooormális?
Sulammit
2016. április 14. 22:26
Még van egy-két dobása ennek a Pukkancsnak aztán jönnek a felmérők, témazárók, vizsgák, felvételik, különböző táborok és vége a tanévnek. Szeptemberben még a nevére sem fogunk emlékezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!