Érettségi előtt - amiről szól a jobbikos alelnökváltás, és amiről nem

2016. április 28. 18:58

Akik jönnek, vajon tényleg mérsékeltebbek, mint, akik mennek? S, akik mennek, valóban mind vállalhatatlan szélsőségesek lennének?

2016. április 28. 18:58
Balogh Gábor
Balogh Gábor
Jobbegyenes

„Komolyan úgy nézne ki a képlet, hogy a kültelki bunyós Novák Előd helyett a belpesti úrifiú Janiczák Dávid jön? Hogy a vérivó náci Szávay István helyébe az EU-konform, mérsékelt, besimuló Toroczkai László érkezik? Hogy az emberevő fasiszta Apáti Istvánt az Amnesty International ügynöke, Fülöp Erik váltja?

Ugye, milyen hülyén hangzik ez így? Mert hülyeség is. A pártelnök nem azokat váltotta le, akiktől ez a párt radikális volt, és nem azokat hozza be, akiktől majd nem lesz az. Mint, ahogyan az is olcsó, és méltatlan magyarázat volna, hogy a távozók és az érkezők között a fő különbség, hogy az előbbiek alkalmatlan, az utóbbiak meg alkalmas vezetők. Mert az előbbiekről azt tudjuk, hogy alelnöki idejük alatt az ország második legerősebb politikai erejévé tették a Jobbikot – az utóbbiakról meg azt, hogy sikeres, népszerű polgármesterek. Ha minden spekulációt és indulatot félreteszünk, és csak ezt nézzük, akkor most, 2016 április végén a távozók sikerét nem lehet kétségbe vonni – az érkezőkében meg nincs miért kételkedni. S, hogy akkor miről is szólt ez az elmúlt drámai másfél hét?

Tessék két kézzel megkapaszkodni a székben: a hatalomról.

(...)

Irgalmatlan nehéz vizsga ez. Nagy hiba lenne most kiátkozni, kicsinyesnek, vagy hülyének bélyegezni és kicsapni a suliból azt, aki még görnyed a feladatsor felett. De azért az legyen világos: aki megoldja, az a maga közéleti érettségijét teszi le, és bebizonyítja, hogy nem csak vezető, de felelős politikusnak is alkalmas. Aki pedig képtelen lesz rá, az – akármilyen becsületes, jó srác, akármennyire is megszerettük a gimiben – megbukik…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2016. április 29. 12:01
Intelem a zsideszbolsiknak: Ne kommunistázzatok mert egy mocskos kommunista pártot támogattok Ne zsidózzatok mert a pártotok és Orbán a zsidók csicskása Ne Gyurcsányozzatok mert Gyurcsány és Orbán ugyan az a mocskos kommunista söpredék Ne cigányozzatok mert az sérti Orbánt a felcsúti cigány vajdátokat Ha ezekre emlékeztek akkor nem csináltok állandóan hülyét magatokból.
luisbathhelena
2016. április 29. 10:21
Szanyit idézve: Vona szappanozza a Jobbik alatti lejtőt.
tevevanegypupu
2016. április 29. 09:28
Vona Gábor cseszheti..a Jobbikosoknak nem értelmiségi kell vezetőnek, hanem minél rámenősebb és radikálisabb..
bontottcsirke
2016. április 29. 08:13
Tökéletes irányba megy a jobbik, így kell ezt csinálni. A hülyéktől megszabadulni és az értelmeseket meg pozícióba hozni. Persze a fideszes újgazdagok most idegesen toporognak, de hát fiúk az üzenet csak annyi, hogy mehettek vissza a balettba ugrálni, ha nem a börtönbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!