Pozsonyi cunami

2016. március 07. 08:38

Piros lapot mutattak fel a felvidéki magyar polgárok Berényi Józsefnek, sárgát Bugár Bélának is, amiért újra képtelenek voltak összefogni.

2016. március 07. 08:38
Szilvássy József
Népszabadság

„A szombat éjjeli politikai cunamit a politikusok elképesztő melléfogásai okozták. Robert Fico úgy vélte, hogy a migránsválság túllihegésével elterelheti a figyelmet az egészségügy és a pedagógustársadalom súlyos gondjairól. Taktikájával kártékony szellemet engedett ki Pandora szelencéjéből. Az általa gerjesztett idegengyűlöletre építette kampányát a rasszista Kotleba. Ezt a baklövést csak Robert Fico legfanatikusabb hívei nézték el, mások viszont a korábbi évekhez képest nem annyira harsány és primitív nacionalizmust képviselő Szlovák Nemzeti Párthoz verődtek. A hagyományos ellenzéki pártok egymással viszálykodtak, képtelenek voltak alternatívát felmutatni Robert Ficóékkal szemben. Sőt: akadtak, akik a leendő kormánykoalícióban bízva összekacsintottak a Smer – SD párttal.

Piros lapot mutattak fel a felvidéki magyar polgárok Berényi Józsefnek, sárgát Bugár Bélának is, amiért újra képtelenek voltak összefogni. Bugárnak szemére vetették, hogy Fico kegyeiért ácsingózott. Berényi elégtelen bizonyítványába pedig az is bekerült, hogy a Fidesz fiókpártjává fokozta le a Magyar Közösség Pártját. A budapesti közmédia ízléstelenül elfogult kampányharsogása csak növelte a kiábrándultak számát. A felvidéki magyarság így szintén a nagy vesztesek közé tartozik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1234
2016. március 07. 10:22
Még mindig rémisztenek ezek a volt kommunista pártvezetők, mint ez a komcsi Szilvássy is. Őneki börtönben kellene ülnie a kommunista bűnökért.
Szőke Ciklon
2016. március 07. 10:13
Na, akkor megint van egy jó napjuk a balliberálisoknak, a "farkasházy-félék"-nek.
Szúnyog
2016. március 07. 10:12
Egy hülye, akinek ráadásul fogalma sincs arról, amiről ír.
KannibálTatárÚr
2016. március 07. 09:24
..."a migránsválság túllihegésével elterelheti a figyelmet az egészségügy és a pedagógustársadalom súlyos gondjairól." Az egészségügy és a pedagógustársadalom "gondjai" nem sokakat érintenek. A többség inkább elitéli jogtalan, túlzó követeléseiket. A két csoport a társadalom mintegy 2 százalékát adhatja, de a GDP 15%-át követelik maguknak - a mások által megtermeltből. Pedig ezek a társadalmi csoportok sohasem arról voltak híresek, hogy ömlött hozzájuk a pénz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!