MSZP: Amit a Fidesz művel, az lopás alapú kormányzás

2016. március 01. 10:38

Vérlázítónak tartja az MSZP a postatörvény és a jegybankról szóló jogszabály kedden elfogadni tervezett módosítását, amelyek szerinte alkotmányellenesek és a lopás alapú kormányzás bizonyítékainak eltakarását szolgálják.

2016. március 01. 10:38

Valamit rendkívüli módon titkolni akar a kormányzat, a Fidesz - értékelt Tóth Bertalan, az ellenzéki párt parlamenti frakcióvezető-helyettese keddi, budapesti sajtótájékoztatóján. Szerinte a postáról, illetve a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvények módosításával közérdekű adatok nyilvánossága ügyében folyó pereit akarják ellehetetleníteni.

Felidézte, hogy országgyűlési képviselőként korábban adatigényléseket nyújtott be állami tulajdonú gazdasági társasághoz. Most oda jutott - folytatta Tóth Bertalan -, hogy kikérték a mentelmi jogát, hiszen a MET rágalmazás miatt feljelentette, szerdán pedig Pécsen kell bíróság elé állnia azért, mert közérdekű adatokat hozott nyilvánosságra. A képviselő kijelentette, a hivatkozott két előterjesztés alaptörvény-ellenes, tekintettel arra, hogy az új szabályok folyamatban lévő ügyekre is vonatkoznak majd. Jelezte, perei során a bíróságtól azt kéri majd, forduljon az Alkotmánybírósághoz emiatt.

Ha kell, nemzetközi fórumokon harcol majd igazáért, mert a közérdekű adatokhoz való hozzáférés alapjog - jelentette ki Tóth Bertalan. A képviselő - a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletére is hivatkozva - kitart azon véleménye mellett, hogy a jegybank alapítványai közpénzt kezelnek. Kérdésre Tóth Bertalan pofátlanságnak minősítette a jegybank elnökének és a felügyelőbizottság elnökének, tagjainak béremelését.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kázmér Kacsa
2016. március 01. 17:52
Le kellene sittelni ezeket az ávós fattyúkat mind!
SwordFish
2016. március 01. 16:00
Amikor a bagoly mondja a verébnek , hogy nagyfejű. Amikor a rabló kiált tolvajt. Az MSZP ennyire hiteles.
puszika
2016. március 01. 12:01
A 10% alattiság kihozza az MSZP-ből az alapvető tulajdonságukat! HAZUDNAK ÉJJEL NAPPAL MINDEN HULLÁMHOSSZON!! A nemzetközi fórumokon is!!!
Vezetéknév Utónév
2016. március 01. 11:12
Tökmindegy ki mondja, sajnos tény, hogy az Orbán-kormány ténykedése a kleptokrácia szó szerinti definíciója.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!