A tálcán kínált megoldás

2016. március 12. 09:57

Hazánk független, olyan kormánya van, amely szuverén döntéseket képes hozni az ország jövőjének alakítása érdekében.

2016. március 12. 09:57
Fodor Csaba
Magyar Idők

„Szerencsések vagyunk, hiszen a közép-európai történelem olyan szakaszában élünk, amely viszonylagos biztonságot kölcsönöz nekünk. Hazánk független, olyan kormánya van, amely szuverén döntéseket képes hozni az ország jövőjének alakítása érdekében. Nem kell megélnünk a háború borzalmait és az ezzel járó nélkülözést, még ha az élet természetesen mindig kihívásokat is gördít elénk. A világtörténelemben minden nemzet, közösség és egyén sorsa ez volt: a valóság talaján állni, megküzdeni a mindig változó körülményekkel, és meghagyni örökségünket úgy, ahogy látni szeretnénk jövőnket.

Az európai kontinens világban elfoglalt pozíciói szempontjából végzetesnek bizonyuló XX. század derekán sokan úgy gondolták persze, hogy létrehozható egy »európai álom«, amely a nemesnek tűnő célok követése esetén nyugalmat, biztonságot és prosperitást kölcsönöz Európa nemzeteinek. Az álom ugyanakkor ebben a formájában először félrement, majd látványosan összeomlott az új, darázsfészekként felforduló világban. Ma a minket körülvevő világ egészen más képet tár elénk, mint amit mi napról napra látunk saját hazánkban és régiónkban, ahol viszonylagos biztonságban élünk, és képesek vagyunk a valóság talajáról szemlélődni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuc-kuc
2016. március 12. 15:48
Ez a Fodor Csaba elég jól él a szarevésből. Hazudik éjjel hazudik nappal közben meg Orbán szart zabál. Hányadék egy kis féreg ez.
Mindjárt
2016. március 12. 14:47
Talpnyaló
catalina9
2016. március 12. 12:45
Hazánk független, olyan kormánya van, amely szuverén döntéseket képes hozni az ország jövőjének alakítása érdekében. " Hát ez a fő gondja a látványlibsiknek!! "...A lap szerint a liberális nyugati újságírók szemében a "jó fiúk" a fiatal radikálisok, a régi kommunisták és a kisebbségiek. A Nyugat számára az egykori Varsói Szerződés országaiban ma a volt kommunisták a kedvenc irányítók, a volt antikommunisták pedig az új ellenség - írta az Investor's Business Daily című, közel 300 ezres példányszámú amerikai üzleti lap. A cikk szerint ma a Nyugat azt akarja, hogy párttagok, apparatcsikok és kémek irányítsák Kelet-Európát. Az Egyesült Államok és európai szövetségesei azon dolgoznak, hogy országról országra legyőzzék a népi jobbközép kormányokat, és azokat baloldali, illetve balközép kormányokra cseréljék. Ezzel - írta a lap - az a cél, hogy a NATO számára megfelelő kormányok legyenek hatalmon, valamint hogy gyorsított ütemben adják el a közjavakat a külföldi befektetőknek...."
péterx
2016. március 12. 11:10
Orbán egész politikai attitüdje benne van a migráns-probléma kezelésében . Az ő politikai filozófiája - kezdettől fogva , erre emlékszünk ! - az , hogy ki védje meg a magyar érdekeket , ha mi nem ? És : a szövetségesi kontextus sem jelenthet szolgalelkűséget . A balos politikia percemberkék azért tűntek/tűnnek el a süllyesztőben , mert sodródnak , hamar elvesztik az ön-álló arculatukat .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!