Hazugságok újratöltve

2016. március 30. 17:39

És ez a láthatatlan lényeg maga a megtestesült mértéktelenség, az öngerjesztő, önfelemésztő örvénylés, a mesebeli Kisgömböc, a láncreakció, a fekete lyuk.

2016. március 30. 17:39
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

Az ember ősidők óta folytatja legtöbbször reménytelennek látszó küzdelmét azért, hogy a jelenségvilág kavargó felszíne alatt valahogy megpillantsa a lényeget. De a lényeg, mint tudjuk, sohasem látható, legfeljebb sejthető. A világunkat valójában irányító erő »láthatatlan«, »arctalan«, nincs is »alanya«, mert azok a személyek, titkos társaságok, népek, nemzetek, országok, amelyek időnként látszólag »megszemélyesítik”, mind csak jelentéktelen közvetítők, egyszer mind elmúlik majd, de a láthatatlan lényeg örök. És ez a láthatatlan lényeg maga a megtestesült mértéktelenség, az öngerjesztő, önfelemésztő örvénylés, a mesebeli Kisgömböc, a láncreakció, a fekete lyuk.

Semmit sem óhajt jobban, mint, hogy frontálisan ütközzünk, harcoljunk vele, de itt is József Attilának van igaza, »Fegyvert ragadni gyengeség: / megöl az ellenség és megver«. Inkább elhúzódni kellene tőle, elszigetelődni, önkéntes karanténba vonulni. A betegséget persze mindez nem gyógyítja, de legalább a terjedését talán megakadályozhatja.

A világ e láthatatlan urai már teljesen feleslegesnek tartják az emberiséget, és az ő globális »költség/haszon« elemzésük logikája alapján igazuk is van. Az ember hatalmas szellemi energiáit foglyul ejtve, azt az ember ellen fordítva, a technoevolúció titáni erejét most nyílt brutalitással fordítja az ezt létrehozó emberiség ellen.

A programozott káosz éppen arra irányul, hogy ez az önmegsemmisítés felgyorsuljon, és egyelőre, ahogy mondani szokták, mint kés a vajban, nyomul előre. A másik közvetlenebb cél a hanyatló amerikai birodalom világuralmának csak egyre brutálisabb erőszakkal való meghosszabbítása, ami a riválisok meggyengítésére és a köztük lévő konstruktív együttműködési rendszer szétzilálására irányul.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csehov
2020. január 24. 12:45
A konszenzus WTC-ügyben az lett volna, ha a hozzáértő tudósok nagy részét megkérdezve jutnak nagyjából egyforma álláspontra. Vajon miért nem tették? Jó kérdés. Azért mert ez alapjaiban változtatta meg a világot. Más válasz meg nem tette volna meg ezt a "szívességet". Így ez egy (szakmai) diktátum, erőszaktétel az egzakt matematikán alapuló természettudományon. Lehet egy "újfajta relativitáselméletnek" nevezni, de a lényegen nem változtat. Biztos vagyok benne, hogy Neked - mint kiemelkedő intellektusnak és felteszem filosz-bölcselőnek fel kellett, hogy tűnjön hogy a történések szigorú logika (és némi valószínűségszámítás) szerint nem véletlenszerűek, - már régóta - szolgálnak szűk hatalmi érdekeket. Ezekkel az eseményekkel és a mögöttük lévő hatalommal foglalkozó - neves - tudósok által kidolgozott elméletek a konspirációs teóriák. Ezt a tudományt - szétválasztva a lejáratás szándékával hozzákevert nyilvánvaló hülyeségektől (gyíkember) - nevezik konspiratológiának. Aki egy bizonyos mélységig tanulmányozza, az tudja a nyilvánvalót: Konspiráció pedig - hisszük nem hisszük - van.
csehov
2020. január 24. 12:45
Rossz a párhuzam. Mi van, ha egy - nagyjából az 'itt és mostban' történt - eseményt (WTC) az egész világnak elhazudnak ? Mi lenne, ha ismét kivizsgálnák és revideálnák a konklúziót? Mi van ha mégis felrobbantották? Csak annyi, hogy az utóbbi 15 évünk történései egy ordas hazugságra, hamis alapra épültek ? ??..,
csehov
2020. január 24. 12:45
Igen, némelyeknek lehetnek politika céljai, de vannak fajsúlyos komoly konteók is, melyek segítenek a tisztánlátásban. Ilyenek például a WTC "összeomlás" alternatív magyarázatai, illetve a hivatalos elmélet cáfolatai. Közvéleménykutatók kimutatták, hogy az amerikaiak többsége nem hiszi a hivatalos magyarázatot. Nem furcsa? Ez azonban a politikát nem érdekli ők csak göbbels-i módon folyton ismétlik a hazugságot. Tanulság: A komolytalan "gyíkember" konteókat - nyilvánvaló hülyeségeik alapján - elválasztani az értékes, hitelesektől. Józan ítélőképességgel kell nekikezdeni és elválik a kettő egymástól, mint ocsú a búzától.
csehov
2020. január 24. 12:45
A "hárító típusú" válaszodból ítélve unod a témát. Hagyjuk abba?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!