Zavartkeltők

2016. február 17. 13:53

A jelenlegi kormány nem azt mondja a Kossuth téri tüntetőknek, hogy majd elfáradnak és hazamennek, hanem megpróbál szót érteni velük. A kérdés csupán annyi, van-e erre igény, vagy csak a zavarkeltés a cél.

2016. február 17. 13:53
Kis Ferenc
Magyar Idők

„A civil kurázsi, a szolidaritás, az érdekvédelem a társadalom egyik értékmérője, fontos eleme, feltéve, ha valóban civil és nem pártpolitikai alapon működik. Jó esetben elvárható lenne, hogy akár a szakszervezetek, akár a jelenlegi ellenzéki pártok az ország legsúlyosabb problémái miatt is felemeljék a szavukat. A demográfiai helyzet miatt azonban még soha nem vonultak utcára azt hirdetve, hogy minél több nő váljon családanyává és a kormány támogassa minden lehetséges eszközzel a gyermeket vállalókat. Nem szerveztek országos tiltakozásokat a Medgyessy-, Gyurcsány-, Bajnai-kormányok idején sem, amikor a bankok a devizaalapú hitelnek nevezett bűvészmutatvánnyal uzsorásokat megszégyenítő módon húztak le fejenként több millió forintot a fél országról. A cégvezetők indokolatlanul magas, irritáló nagyságrendű végkielégítései sem érték el a balliberálisok és érdekvédők ingerküszöbét. A pénzintézetek megregulázása és a végkielégítések korlátozása is az Orbán-kormány intézkedéseinek eredménye.

Az ellenzék nyilvánvalóan megpróbálja fokozni, majd fenntartani az elégedetlenséget annak érdekében, hogy 2018-ra kormányváltó hangulat alakuljon ki az országban. Egy biztos, a jelenlegi kormány nem azt mondja a Kossuth téri tüntetőknek, hogy majd elfáradnak és hazamennek, hanem megpróbál szót érteni velük.

A kérdés csupán annyi, van-e erre igény, vagy csak a zavarkeltés a cél.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kurbitalis
2016. február 17. 17:54
Több időt vesz igénybe a tanítás és az egyéb munka? Ja! Mert hogy most már ismét (!!!) kötelező az óravázlat, az adott osztályra szabott óraterv?! (Vége a rutinból, egy könyvvel a kezében besétáló tanár "szakszerű" munkamódszerének?) Hogy most megint (!!!) kötelező a tanuló következetes ellenőrzése, feleltetése a szülő által is követhetően, azonnal?! (e-napló) (Nem "felejtheti el feleltetni, a dolgozatot javítani, javíttatni a gyerekekkel, beírni a jegyeket, időben értesíteni a szülőt, hogy legyen ideje segíteni a saját gyerekén stb., stb.) Hogy most már a szakmai képzettséget időszakonként frissíteni kell, különben előfordulhat, hogy leminősítik? Vagyis: haladnia kell a korral, művelődnie kell. Hogy hangsúlyozták: a pedagógus legyen ápolt, öltözzék elegánsan, kulturáltan?! (Nem menjen be zsíros, kócos hajjal, de viseljen minit, amiből kilóg a bugyija, trikót, amiből kibuggyannak a mellei, ne fesse magát vastagon, mint egy sarki céda?!) Hogy a kiemelt fizetéshez kiemelt teljesítményt is fel kell mutatni? Hogy végre van lehetőség a teljesítmény és végzettség szerinti differenciált fizetésre? Hogy rendszeres az óralátogatás, szakmai tanácsadás: munkaközösség, évfolyam, iskola vezetői és szakfelügyelői szinten? Amúgy, a lelkiismeretes tanerő mindig hivatásának tekintette a tanítást, eddig is nagyon sokat dolgozott, a különbség, hogy most nevesítették az egyes munkaformákat. Aki meg lusta volt, leadta az óráit és el is tűnt, az ma sem változott, viszont óbégat, mert ő "fáradt".
Vén Csataló
2016. február 17. 16:13
A kérdés nyilván költői, igen a zavarkeltés, a felforgatás a cél, nem pedig a "gyerekek érdeke". ha az lenne, akkor tárgyalnának és nem pedig válogatottan bunkó hangvételű nyilatkozatokkal bombáznák a médiát és a médián keresztül a publikumot. De nem baj. Szokás szerint ezt is túltolják.
péterx
2016. február 17. 16:04
Valóban ez a vízválasztó : közösen és szakmai alapon tárgyalva rendezni az oktatásügyben , ami rendezendő ; vagy : illetékességi körükön túlterjeszkedő pedagógusok kvázi-pártszerű szervezkedése mint "trójai faló" az ellenzék számára .
Pinter68
2016. február 17. 15:41
A kormány láthatóan nem képes felhagyni azzal a rossz szokásával, hogy úgy álljon egy tárgyaláshoz, hogy elötte a teljes propaganda gépezetét felhasználva megpróbálja befeketiteni és hitelteleníteni a másik felet. Sokszor bevált már ez a taktika és úgy tűnik ezt most végre a pedagógusok is felismerték. Ennek fényében nem nagyon kell csodálkozni, ha azt üzenik a kormánynak, hogy az anyukájukkal szórakozzon, ne velük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!