Akcióegységbe! Helyzet van!

2016. február 01. 13:10

Hátrébb kell vonni a lejáratódott és tárgyalóasztaloknál elhasznált szakikat, megjelent a 40-es generáció, akiknek szerencsére sem ideje, sem módja nem volt, még arra, hogy csalódjon benne a magyar dolgozók többsége!

2016. február 01. 13:10
Ferencz Norbert
Dinamó Műhely

Azonban, most tényleg helyzet van: pár nap múlva Miskolcon közlekedésiek szolidarítanak saját meghurcolt titkárukkal és az éppen Miskolcon kirobbanó anti-KLIK-es pedagógusokkal. Véletlen egybeesés vagy a magyar dolgozók történelmi szerencséje, hogy egy adott városban két eltérőnek tűnő, de végső soron egy adott konfliktus ért a csúcspontjára?

Miskolcon már nem elég a tárgyalóasztal, hanem az utca sípja és kereplője valamint a magyar melós hangja lesz, mi eldönti a helyzetet.

Az érdekvédők felelőssége pedig, hogy az eddig tapasztalt különutas politikáikat feladva végre összefogjanak ténylegesen, és ne csak szakszervezetisek tudjanak arról: a tanárok érdekvédőit nem érdekelte a többi humánszakma (egészségügyi- és szociális ágazat, közművelődés, közigazgatás) bérelmaradása, hanem a saját gesztenyéjüket kapargatták, vagy a közszféra szakszervezeteit tömörítő SZEF vállat vont a versenyszféra szakszervezetei által követelt férfi 40 programra. Ahogyan korábban éppen a versenyszféra szakszervezetei (MASZSZ) hagyták cserben a közszférát a minimálbér tárgyalások kapcsán.

Arról pedig nem beszélve, hogy legutóbb a dolgozói szegénység programját illetően a MASZSZ maradt egyedül.

Persze ez a múlt, a munkásáruló trojkából (Gaskó-Pataki-Palkovics) – akik nevéhez kötődik a jelenleg hatályos munka törvénykönyvének elfogadása (bizonyos melléklet aláírásával) – nem árt tudni, hogy már csak egyikük konföderációs vezető, de az ő esetében is látni már az út végét: 2017.

De nem várhatunk újabb évet vagy, hogy a LIGA teret adjon az elnöki tisztségért folyó belső harcnak és új elnököt válasszon. Mértékletességet és belátást, félre kell tolni a személyi kérdéseket hátrébb kell vonni a lejáratódott és tárgyalóasztaloknál elhasznált szakikat, megjelent a 40-es generáció, akiknek szerencsére sem ideje, sem módja nem volt, még arra, hogy csalódjon benne a magyar dolgozók többsége!

Helyzet van!

Egység kell, méghozzá cselekvési, ideje összetolni „pénzt, paripát, fegyvert” és lehetőséget adni a dolgozóknak, hogy eljuthassanak most februárban Miskolcra, majd pedig legkésőbb májusban Budapestre.

A magyar szakszervezeti mozgalom csak a tettek mezején újulhat meg és nyerheti vissza hitelét.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2016. február 02. 00:18
Gyerekkoromban azt mondták, hogy az állam által fizetettek nem sztrájkolhattak a kapitalizmusban. Ha nem tetszett nekik, otthagyhatták az államot. Ma is ott van a lehetőségük: elmenni a "versenyszférába", ahol majd jól bekeresnek, vagy ha nem, akkor sztrájkolhatnak. Figyelmeztetni kell őket erre. Azt hiszem, egy sem menne "versenyezni", inkább megelégedne az állami "könyöradománnyal".
balbako_
2016. február 01. 14:48
Kijevi Dinamó....
moricka13
2016. február 01. 14:28
Ferencz Norbert! Hát Te ki vagy,Dinamó és mit akarsz, fegyverbe,fegyverbe? Gyurcsány a vezetőd és mentorod? Már járatos az Avason, marad a gyerek, ha játszik - magyarán szólva.
Antigoné
2016. február 01. 13:55
"Tettek mezeje", meg "Akcióegységbe! Jó, hogy nem "Fegyverbe!" - (Berény Róbert után nem szabadon) Méghogy halott a munkásmzgalom! A munkásmozgalmi zsargon biztosan nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!