Kampánytémák

2016. január 12. 15:42

A szlovák miniszterelnök nem hajlandó észrevenni, az országban sokkal fajsúlyosabb gondok is vannak, mint a menekültek ügye.

2016. január 12. 15:42
Nagy András
Új Szó

„Az elmúlt évek legfontosabb és legtöbb embert érintő botrányai az egészségügyben voltak. Civilizált országban nehezen képzelhető el, ami Pozsonyban megtörtént a napokban, amikor január első hetében be kellett zárni a legnagyobb egyetemi kórházat, mivel elromlott a fűtési rendszer. Abban a városban, melynek GDP-je állítólag az ötödig legmagasabb az EU-ban. Egy rendes országban nem a kórház igazgatóját, hanem az egészségügyi minisztert menesztenék másnap.

Ehhez képest Szlovákiában még mindenki a helyén van, a miniszterelnök pedig személyes sértésnek vette, amikor az újságírók rajta kérték számon azt, ami a pozsonyi egyetemi kórházban történt. De ez csak a legutóbbi eset volt, az egészségügyi nővérek már hosszú ideje folyamatosan küzdenek a bérükért, ám a Fico-kabinet rájuk se hederít, a túlárazott kórházi vásárlásokat a többség elfelejtette.

S ugyan Pavol Paškát a Smer nem indítja a választásokon, nem kell megmagyarázniuk, mi köze a volt házelnöknek az egészségügyhöz. Persze közben mindenki tudja, de valahogy ezt is el lehetett simítani. Maga a miniszterelnök úgy beszél a tavalyi év két komoly botrányáról, a CT-ügyről és az egészségügyi biztosító Anka nénis sztorijáról, mintha a haverokkal anekdotázna, és nem tartja az egészet morálisan elfogadhatatlannak. Jó, jó, megtörtént, pár embert leváltottunk, aztán a többit hagyjuk a rendőrségre, meg az ügyészségre. Pedig ő is pontosan tudja, illetve leginkább ő tudja pontosan, hogy ezekből az ügyekből sosem lesz semmi. És természetesen sorolhatnánk a többi ügyet, ami nem lett a választási kampány központi témája.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. május 31. 01:22
A szomszéd házban elromlott a lift. Mondjon le a közlekedési miniszter (ha van olyan)!
tas0125
2016. január 28. 14:24
Ide figyelj kis ember. Sok minden fontos, de a migráns ügyben nem szabad megbukni. V4-k tudják ezt csak egyszer ,de aztán helyre hozni nem lehet. Hál istennek pártoktól függetlenül értik miről van szó. Nem akarnak csöbörből vödörbe esni. Et így jó! Románia nehéz eset. Közel van a görög gondolkodáshoz. Mert mit mondott Homeros: Ne higgy a görögnek. Sajnos ez másoknál is meglehet!
KannibálTatárÚr
2016. január 24. 11:04
Az ügyészség vizsgálja Fico kijelentését: „Jediná cesta, ako minimalizovať riziká udalosti ako v Paríži a v Nemecku, je zabrániť vytvoreniu ucelenej moslimskej komunity na Slovensku,“ "Az egyetlen lehetőség, hogy minimalizáljuk a párizsi és németországi eseményeket az az, hogy megakadályozzuk egységes muszlim közösség kialakulását Szlovákián." Az ügyészség névtelen feljelentést kapott kisebbségek elleni izgatás címén. A tett 3 évig terjedhető szabadságvesztéssel büntethető. A belügyminiszter már kijelentette, hogy Fico kijelentése nem bűncselekmény. Én még hozzáteszem, hogy a liberáltak bűcselekménynek tartják, ha a kormányfő végzi legelemibb kötelességét, az ország védelmét.
KannibálTatárÚr
2016. január 13. 16:38
"Civilizált országban nehezen képzelhető el, ami Pozsonyban megtörtént a napokban, amikor január első hetében be kellett zárni a legnagyobb egyetemi kórházat, mivel elromlott a fűtési rendszer." Volt szerencsém náluk lenni. Nem bezárni, hanem felakasztani kellene azokat, akik direkt rosszul kezelik a pacienst, hogy több munkájuk legyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!