Kösz mindent, Lemmy!

2016. január 04. 10:20

Ő azon kevesek egyike, akik az önpusztító rocksztár-életelvet (live fast, die young) röhögve kifordították és a a saját igényeihez alakították: live fast, die old.

2016. január 04. 10:20
Fall Sándor
Főtér

„Lemmy úgy halt meg, ahogy élt, őszintén, egyenesen, gyorsan. Ő azon kevesek egyike, akik az önpusztító rocksztár-életelvet (live fast, die young) röhögve kifordították és a a saját igényeihez alakították: live fast, die old. Most már ott ül valahol az égbeli kocsmában egy félkarú rabló és egy palack Jack Daniels mellett, és röhögve sztorizik Elvis, Hendrix, Joplin, Morrison és Bon Scott gyűrűjében: figyu srácok, elbasztátok, így kell ezt csinálni, ahogy én! Mert ugyan miért haltam volna meg fiatalon, ha ezt öregen is megtehettem? Majd kihörpinti poharát és lelibben a bárszékről, megy, mert dolga van, meg kell csinálni a beállást. Van kivel, Würzel és Philty Animal már ott próbálnak egy ideje és várják a főnököt, nélküle nem megy az Overkill.

Közhelyes leírni azt, hogy Lemmy a rock 'n' roll lelkiismerete, akit minden kolléga nyíltan vagy titokban csodált és egy kicsit irigyelt, mivel mindig képes volt a saját útját járni, átgázolva divatokon, lemezkiadókon, pénzéhes menedzsereken. Hogy ő volt az, aki mindig (be)mutatta a mércét a rockszakmának, a biztos viszonyítási pont, a magabiztos meg nem alkuvás. Aki mindig csak azt, és csakis azt csinálta, amit tudott és szeretett, csúcsra járatva. Közhelyes, de az a helyzet, hogy ezek a tények, a tényeket pedig jobb köntörfalazás nélkül tudomásul venni, ahogy Lemmy tenné.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
*ufó*
2016. január 15. 19:24
--Ő azon kevesek egyike, akik az önpusztító rocksztár-életelvet (live fast, die young) röhögve kifordították és a a saját igényeihez alakították: live fast, die old.-- Totális félreértés, mivel Lemmy nem dichotóm módon csinálta. Szerintem, univerzális volt. És marad. Look over on your left. Look over on the right. There's nothing you can see out there. But this ain't no fair fight, A lot of people dying, men driven raving mad, They scream out there for hours, And it makes you feel really bad, (Heroes) Nobody wants to be here, Nobody wants to fall (Fools) But no-one walks away from here, Backs to the wall Motörhead - Heroes https://www.youtube.com/watch?v=spSIyyYL-iU
thomsen
2016. január 10. 19:41
Az ő filozófiája legalább ennyire a "live fast, die fast" lett. Azaz: úgy halt meg ahogy élt.
Vezetéknév Utónév
2016. január 10. 13:22
Lemmy igazi liberális ikon volt. Elutasított minden szabadságot korlátozó intézményt, vallást, politikai ideológiát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!