Karácsonyi zöldtanácsok

2015. december 24. 11:48

Jöjjenek tanácsok a zöldebb élethez - amelyeket akár korrupt, szarházi politikusbűnözők is betarthatnak -:)

2015. december 24. 11:48
Vancat
No Emisszió Misszió

Szóval szarháziak helyett jöjjenek tanácsok a zöldebb élethez - amelyeket akár korrupt, szarházi politikusbűnözők is betarthatnak -:)

1. Autó

Ha kedves autóval járó olvasóim, csupán heti két autómentes napot tartanak, évente átlagosan 1,8 tonnával csökkenthetjük az üvegházhatású gázok kibocsátását. Helyette javaslom a tömegközlekedés, a kerékpározás, a villanyrollerezés és a gyaloglás helyes arányú és kellemes mixét.

2. Komposztálás

Igazán apróság, hogy a szerves hulladékokat (pl. krumplihéj, kávézacc, sütőtökhéj stb, stb, stb) kukába dobás helyett komposztájuk. Ezt városban is meg lehet tenni, akár egy társasházi kert sarkában, akár rosszabb minőségű városi zöldterületeken.

3. Húsevés

Ha a világ húsmentes étkezésre térne át, évente állatok milliárdjainak egyre rettenetesebb, méltatlanabb és nagyüzemibb szenvedéseit lehetne megszüntetni, de nagyjából az Egyesült Államok egy éves széndioxid-kibocsátását és rengeteg erdő kiirtását lehetne megspórolni. Személyes tapasztalatomból származó tanácsom az, hogy aki szeretné elhagyni a húsevést, tegye fokozatosan és ne hirtelen sokkolja a szervezetét húsnélküliséggel.

4. Önmérséklet a lakhatásnál

Az önmérséklet egyébként is egy alapvető erény, de fontos zöld érték is. Mindenben, így a lakhatásnál is. Az Egyesült Államokban már egy ideje népszerűségnek örvend az úgynevezett tiny house-mozgalom , amelynek lényege, hogy éppen akkora házban/lakásban lakjunk, amekkorára valójában szükségünk van.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2015. december 25. 08:54
Szóval, ha nem autóval járunk mindenhova, akkor mozgunk egy keveset, ha nem eszünk naponta háromszor húst,helyette igyekszünk a sav-bázis egyensúly betartását teljesíteni, akkor egészségesebbek leszünk, ez a tét, nem kerül pénzbe, és még a föld anyát is segítem a túlélésben.
Dénia
2015. december 25. 08:11
Ezt most az amcsiknak írta, vagy a magyaroknak? Az utóbbiaknak szerintem nem kell önmérsékletet tartani a lakhatás terén. Az autózással is ez a helyzet.
Zsolt75
2015. december 24. 23:07
A fenti iromány arra is jó bizonyíték, mennyire káros az emberre az állati fehérje megvonása. Szvsz. az ilyen f.szoknak egy 44-es "ökológiai" lábnyom hiányzik az alfelükről.
áfonya
2015. december 24. 18:15
Ballibsik vinnyogtak a szegénység témán.. Közben a boltok pénztárainál kígyózó sorok álltak,vásárlók 100 milliárdot hagytak a boltokban..Ez csak vásárlás ,még nincs bele számolva az élményajándékok utazások ,szórakozások. Szegénységet kiabálnak a szocik ,közben a szállodák is zsúfoltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!