A dolgom a szülés

2015. december 15. 07:55

Nehezen tudom elképzelni, valaki miért dönt úgy, hogy érdemes megmondania, hogy másvalaki – egy másik felnőtt ember, tök mindegy, hogy férfi vagy nő – miként élje az életét.

2015. december 15. 07:55
Munk Veronika
Index

Nehezen tudom elképzelni, valaki miért dönt úgy, hogy érdemes megmondania, hogy másvalaki – egy másik felnőtt ember, tök mindegy, hogy férfi vagy nő – miként élje az életét. Mert ezekkel a megmondásokkal nem az a gond, hogy valakik szerint a szülés nagyszerű dolog. Például én is azok közé tartozom, akik szerint szülni nagyon klassz, kétszer próbáltam, és bevált. És én is szomorú vagyok, hogy fogy a magyar, és azt gondolom, a gyerek valóban csodálatos jelenség. Még úgy is, hogy néha hajnali fél ötkor, amikor ébresztenek, azért mást szoktam gondolni.

De mondjuk a munkámat is nagyon szeretem, meg a kapucnis pulóvereket is, sőt, az önmegvalósításomba az is belefér, hogy 36 évesen rendszeresen kosárlabdázom, elkezdek megtanulni egy másik nyelvet vagy elutazom egyedül pár napra, sőt az is, hogy nem szülök harmadik gyereket. Vagy igen. Mert a szüleim arra neveltek, hogy vizsgáljam meg a rendelkezésemre álló lehetőségeket, körülményeket, és ezeknek megfelelően hozzak döntéseket.

De még ennél is jobban belém nevelték, hogy ha lehet, akkor legyek szabad és boldog.

Mert a lényeg ezekben a dolgokban éppen az, hogy eldönthetem, hogy választok közülük vagy éppen hogy nem választok, hanem több dolgot csinálok egyszerre. Például dolgozom és férjezett családanya vagyok. Vagy nem.

Az aggályos ezekben a megmondásokban az, hogy atyáskodóan nyilvánítja ki mások helyett, hogy nekik mi a jó, és mi a dolog, kinek mi a dolga. Függetlenül attól, hogy az adott ötmillió ember egyenként mit szeretne, vagy képes-e teljesíteni az elvárást.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 382 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
veletlen
2015. december 16. 03:50
"Nehezen tudom elképzelni, valaki miért dönt úgy, hogy érdemes megmondania, hogy másvalaki – egy másik felnőtt ember, tök mindegy, hogy férfi vagy nő – miként élje az életét." Ő is csak ír az Indexre, de nem olvassa. Ami mondjuk érthető is. :D
kitiltott
2015. december 15. 21:54
A dolgom a szülés...igen pontosan így van...ez az élet rendje.. ha nem tetszik el lehet ballagni, igaz hogy az elkorcsosult liberálisoknak liberális kölkei születnek akikre nincs szüksége a magyar társadalomnak
2015. december 15. 15:08
Nem értem. Ha egy nő nem kíván szülni az az ő dolga ,magánügy. De miért nevezi magát nőnek? Lehet ember,lehet női genitáliák gyüjteménye,de nem nő, mint ahogy nem anya,és nem lehet édesanya.
Trükkös Frici
2015. december 15. 15:01
Nem értem, akkor a liberál-feministák miért kardoskodnak azért, hogy a nő a szülés helyett karriert építsen, miért alázzák meg a sokgyerekes háziasszonyokat? Vagy az nem beleszólás más életébe?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!